Sub Rosa

A fájdalomtól a nődokin át a táncig, avagy elmélkedések a 29. hétről

Túl hamar ittam a medve bőrére? Valamelyik nap azt hangoztattam, hogy imádok terhes lenni, mert most (a 3. trimeszter elejére) jutottam el oda, hogy végre minden momentumát élvezem. Nem fáj semmim, nincsenek rosszulléteim, a baba még nem annyira nagy, hogy zavaró legyen, és imádom, ahogy Zsebi Baba kommunikál velem.

Aztán jött az elesés. Ennél szebben nem is pottyanhattam volna a fenekemre, de sikerült hetekre kiütnöm vele magam. Kiderült, hogy nem tört el – ahhoz képest gyorsan gyógyul, és már néha el is felejtem. Ami viszont nem hoz megkönnyebbülést, mert ha hátradőlök, ha véletlenül ráfekszem, ismételten csillagok repdesnek a retinámon. Ráadásul este sikerült úgy megnyomnom a sérült farcsontom, hogy még egy idegszálam is becsípődhetett, mert utána a bal lábamba éles fájdalom nyilallt – ha Mr. Férfi nem nyúl értem, a földön terülök el.
Nem merek kimozdulni. Jobban mondva nincs is hová elmennem. A bevásárlást Mr. Férfi intézi, én meg nagyon is jól elvagyok a négy fal között. Azért a mozgást nem felejtettem el, ha nem is minden nap, de tornázom, amiket a gyógytornászom mutatott a mostani állapotomra. A tornától és a hétvégi romantikázástól, amit Mr. Férfivel sikerült összehoznunk, most a lehető „legjobb” helyen van izomlázam: a belső combomban.
Kezdem már unni a medence-csípő tájéki fájdalmakat, legyenek akármilyen jótékony hatásúak is!
*
Nálunk a házasság szóba sem jött, így muszáj apasági nyilatkozatot tennie Mr. Férfinek. Jövő hétfőre kapott szabadságot, akkor akarjuk elintézni. Mivel mindenhol mást mondtak az időpont egyeztetéssel és a szükséges iratokkal kapcsolatban, rákerestem, hogy Budapesten a IX. kerületben hogyan működnek a dolgok. A kerület honlapján szuperül összefoglalják, mi kell hozzá:
Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat

Szükséges okiratok:

§  Szülők érvényes személyi igazolványa és lakcímkártyája,
§ Az anya elvált vagy özvegy családi állapotának igazolása (záradékolt házassági anyakönyvi kivonattal, jogerős bírósági ítélettel, halotti anyakönyvi kivonattal)
§  Ha az apai elismerő nyilatkozatot a gyermek születése előtt teszik a szülők a terhesgondozási-kiskönyv, valamit szakorvosi igazolás, mely tartalmazza a szülés feltételezett időpontját is.
§  Házasságból született gyermekre nem lehet apai elismerő nyilatkozatot tenni csak akkor, ha a férj apaságát valamelyik bíróság jogerősen megdöntötte.
§  Nem tehető apai elismerő nyilatkozat akkor sem, ha az anya válását kimondó ítélet jogerőre emelkedésének napja és a gyermek születésének napja között nem telt el 300 nap.
§  Nem tehet apai elismerést az a férfi sem, aki 16 évvel nem idősebb annál a gyermeknél, akire az apai nyilatkozatot tenné. Kiskorú apa apai elismeréséhez az apa törvényes képviselőjének hozzájárulása is szükséges. Kiskorú anya esetén kirendelt gyámnak, eseti gondnoknak, mint a kiskorú törvényes képviselőjének az apai elismerő nyilatkozathoz írásbeli hozzájárulását kell adnia.
§  Külföldi állampolgárságú apa által tett apai elismerő nyilatkozatot – az apa adatai bejegyzésének elrendelése céljából – az anyakönyvvezető felterjeszti Budapest Főváros Kormányhivatalához.
Közben az egyik kismama kiegészítette ezt, hogy nem kell külön hajadonsági nyilatkozat. Remélem, valóban így lesz, mert ezt elfelejtettem megkérdezni, amikor felhívtam őket a (1) 217-6942 telefonszámon. A következők miatt viszont érdemes volt felhívni őket:
·         Nem kell előre bejelentkezni, hétfőn, szerdán és pénteken a fogadó órákban bármikor lehet menni.
·         Azok az ambuláns lapok, amiket eddig kaptam terhesgondozáson nem elfogadottak, külön olyan nőgyógyászati igazolás kell, amin a szülés várható időpontja szerepel.
Kicsit mérgelődtem, hogy ez az egész eszünkbe juthatott volna egy héttel korábban, mert akkor nem kellett volna a héten is meglátogatni a nődokit.
A nődokim egyébként imádnivaló. Nem tudott felvenni, de rögvest visszahívott, amint ráért, és megnyugtatott, hogy bármikor mehetek a magánrendelésére, csak kopogjak be és kiállít nekem egy igazolást. Így is fogok tenni!
*
Tegnap rájöttünk, hogy Zsebi Baba szereti Beyoncét. Ugyanúgy, ahogy Barack Obama is. És még őt egyáltalán nem érdekli, hogy most élőben hallja, vagy csak playbackről – így is úgy is táncikál rá a hasamban. Nekem viszont az egészről Király Linda „bakija” jutott eszembe…
Még 12 napig szavazhatsz rám! Ha szeretsz olvasni, akkor kérlek, kattints rám (is)!

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!