Sub Rosa

4 hónapos

Igaz, már 8 napja betöltötte a negyedik hónapot, de ma voltunk oltáson. Két szurit kapott, az apja simogatta, fogta le, míg én utána nyugtatgattam.
 
Jöjjenek az adatok:
 
fejkörfogat: n.a. most sem mérték meg neki
 
súly: 7260 gramm, de mivel nyughatatlan volt, így nem lehetett megmérni normálisan. Volt az 300 feletti is… És igen, most is megvolt az egy kiló!
 
hossz: 66 cm (3 centi… Mennyinek kellene lennie?)
 
fog: még nincs, de már mindent a szájába vesz, nyáladzik, és az ínyét kenegethetjük Dentonixszal. A lidokainhoz hozzá lehet szokni?
 
pelenka: 3-as és csak a mosható fürdőpelust használtuk. (Valaki kér egyszer használatosat?)
 
ruha: 68-tól 80-ig van mindene. Igaz, egy 62-es pulcsit még ma ráhúztam… Most már kevés „baba” ruhája van, próbálok igazi fiús stílust kialakítani nála. Famergatyó, divatos hosszú ujjúak, zoknik. Tipegők kihúzva, mert a lábfejük kicsi.
 
Hordozó: semmi változás. A kendőt nem tudom normálisan magamra kötni, bár a Szigeten elég sokáig abban vittem, a többiek pedig nem szeretik abban cipelni. Marad a babakocsi, illetve majd venni kellene a fiúknak egy kengurut.
 
Alvás: napközben 4 óra a legtöbb, de inkább csak 2. Éjjel viszont az elmúlt napokban 5-6-szor felébredt szopizni. Eddig előfordult olyan is, hogy végigaludta az éjszakát, de most mintha visszatértünk volna az éjjeli 2 órás szopizásokra.
 
Egészség: oltások kipipálva a következő, ha minden igaz 15 hósan lesz. A koszmó nagy része eltűnt, de még mindig van, de betudható az én léhaságomnak. Volt a hátán két szemölcs, de amilyen hirtelen tűntek fel, olyan hirtelen múltak is el. Vasárnap a babaúszáson még ott voltak, de hétfőn már nem tudtuk megmutatni a védőnőnek. Tegnap vettünk tengervizes orrspray-t, mert hörög, illetve horkol. Ahogy a Facebookon olvashattátok, kétszer – ténylegesen – beriasztott a légzésfigyelő. Judit megnyugtatott, hogy ha nem lesz több, akkor nem kell vele foglalkozni, ha mégis kérdezzük meg a dokinőnket, vigyük el a Heim Pálba (ezt tanácsolta a védőnőnk is).
 
Képesség: mint egy négy hónapos Jgagyog, kapálózik, izgő-mozgó. Szépen tartja a fejét, imádna ülni, de még ugye nem lehet. Hasról nagyon szépen hátra fordul, de már megcsinálta fordítva is, bár olyankor általában nem tudja hová rakni a kezecskéjét, és ettől bemérgesedik. Imádja a tévét, főleg a Gagnam style-t. Nyúlkál a dolgok után, már meg is fogja őket, és a szájába teszi, harapja azokat.
 
Becenevek: Kisember, Manó, Baba és most jött a Gömböc
 
Lányok: a helyzet változatlan…

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. édibogyó…rohan az idő! Fú, de az tökjó, ha éjszaka csak 1x kell hozzá felkelni már, remélem, Zozinál is így lesz, akkor többet alhatok egyhuzamban, mint most (=1 órát), alig várom:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!