Sub Rosa

Fagyasztott anyatejből tejberizs

Hónapokig fagyasztottam az anyatejet (naponta kb. 1 dl-t), hogy majd főzök belőle. Az első adagokat persze dobhattam ki, mert nyitva maradt a hűtő ajtaja, és  kiolvadt, a következőt pedig azért, mert nem kezdtem el korábban a hozzátáplálást, mint 6 hónapos, és mire odajutottam volna, hogy főzzek neki, már letelt a félév… 
Most viszont a maradékkal próbálkoztam. A fenti receptet készítettem almával…
De Zsebinek nem jött be… 
A kutyáknak viszont annál inkább…
Egyébként csak nekem büdös a kiengedett anyatej? Meg honnan lehet tudni, hogy nem romlott meg?

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Angi says:

    Én csak akkor fejtem, ha hosszabb ideig másra kellett hagyni őket vmi miatt, de nekem az állaga sem igazán tetszett. :/ És nálam fiúk nem is igazán itták. Bálint pl. párom nagymamájának a temetésének a napján nem ivott meg még egy fél üveggel sem a rakat tejből, amit nagy keservesen sikerült neki lefejnem. Bár igazából nem tudom, hogy a műcicivel (nem cumiztak soha és a poharat részesítették előnyben ivásnál is) vagy a tejjel volt bajuk, mert ugye akkor még nem mondták el. 😀

  2. Én akkor fejtem gőzerővel, amikor begyulladt a mellem, vagy attól féltem, hogy kevés a tejem. A többi elrakott tej abból adódott, hogy “nem zár a csap”, azaz szopizás közben csöpög. Az elején több, egyre kevesebb, de még mindig. Bár mióta hozzátáplálódik, nem igazán szoktam elrakni. Minek alapon. :)Cumisüvegből, pohárból viszont megitta, ha kapott, ezért is gondoltam, hogy ha főzök vele, bejön. Tévedtem 🙂

  3. Én csak annyit tudok hozzászólni, hogy ha van fölösleges tejetek, eladhatjátok tejellátóba, másnak jól jön.

  4. Gondoltam rá, de annyi nem jött össze, hogy érdemes lett volna vele foglalkozni. Havi 1-2 liter tejért túl sok macera lett volna… Székletvizsgálattól kezdve több szűrésen át…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!