Sub Rosa

A blogolásom eszköztára

mbbk22Egy újabb MBBK csoport háziba botlottam. Jelenleg arról kell beszámolni, hogy milyen eszközöket használunk a blogoláshoz. Mivel először is nálam személyes, illetve későbbiekben baba-blogról van szó, az elején (talán még most sem kellene más) elég volt négy dolog hozzá:

1-2. Számítógép Internet hozzáféréssel

Ez az alapja mindennek, hiszen írhatunk mi kézzel, írógéppel is hófehér, vagy színes lap(ok)ra, füzetbe, akárhová, az nem kerül fel a világhálóra, s nem lesz belőle blog, maximum egy napló, jegyzet, feljegyzés… Maga a blog alapja az Internet. 

Én számítógépen írok mindent. Nekem életelemen a rendes billentyűzet, így nem használok semmilyen telefont, tabletet. Régebben egy-két bejegyzés, főleg utazás alkalmával, felkerült mobilról, ehhez külön applikációt használtam, de mostanság – egy időre – letettem róla.

3. Blogmotor

Nem most kezdtem a blogolást. Először még a blogol.hu-n volt a Nofritos, majd áttértem a Juennel a Freeblogra. Ott is indítottam el legelőször a Sub Rosát. Szerettem, számomra az egyik legtökéletesebbike volt, amíg működött. Utána muszáj volt keresni egy másik szolgáltatót. Akkor a Blogspot mellett döntöttem, azóta meg itt vagyok.

4. Word, vagy más szövegszerkesztő

Mert miről is szól egy blog? Az írásról… Ahhoz meg igazán nem is kell más, mint egy fehér lap és egy íróeszköz. Jelen esetben egy üres monitor, egy villogó kurzor és egy működő klaviatúra. És jöhet az ömlengés, a szóáradat, vagy éppen az, amit meg akarsz osztani a világgal.

És még néhány hasznos eszköz:

Persze, emellett még láthattok képeket, hallgathattok zenéket, mozitrailerekbe pillanthattok be. Ha mozgóképről van szó, akkor a Youtube-ot használom, ha fényképekről, rajzokról, akkor régebben a DeviantArtról keresgéltem, utána a Google képkeresőjében, mostanság pedig a Pinterestet fedezem fel.

Először nem akartam semmi személyes fényképet felrakni, azt akartam, hogy csak a szavaim érjenek el hozzátok, de amikor Zseb beköltözött a pocakomba, rájöttem, hogy nektek is beszeretném mutatni, fényképes beszámolókat akarok írni róla, mert akarva akaratlanul is – ahogy az életem is – róla szól minden. És én egy büszke anyuka vagyok, aki ugyan nem állít meg mindenkit az utcán, hogy nézd, itt van a csemetém, ugye, milyen édi!? Ennek ellenére nektek, akik a tervezéstől kezdve velem vártátok, be szerettem volna mutatni, illetve szeretném, ha látnátok, milyen helyes nagyfiúvá fejlődik. Nyugodtan, leüthettek az ömlengésem miatt. 🙂 Ezenkívül viszont nem szeretném, ha Zseb képeit úton-útfélén felhasználnák, ezért vízjellel a nevemmel látom el a fotókat, amit a Picasa segítségével teszek rá. Számomra ez a legegyszerűbb. Biztosan vannak profibb és szebb megoldások, amivel egy állandó mintát süthetnék rá, de nem ismerek egyet sem. Maximum a CorelDrawt, de azt egér nélkül gyűlölöm használni; az egereimet pedig Zseb előszeretettel veri szét.

Valamilyen szinten a blogomhoz tartozik még az Instagram, ahol szintúgy Zsebről készült felvételeket láthattok.

 

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!