Sub Rosa

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – 3 kívánság

VKP

Karácsonykor kihagytam a kívánságlistás posztot a VKP-n, de most összeszedem a bátorságom…

Első kívánság: világbéke helyett békés együttélés a természettel

Tudom, hogy sablonszöveg, meg minden szépségkirálynő óhaja a világbéke, de a lelkemnek valóban az egyik legfontosabbika lenne, hogy ne bántsunk senkit és semmit. Legfőképp akarattal ne! Biológia órán azt tanultuk, hogy a a növényeknek nincs a miénkhez hasonló idegrendszerük, mégis kertészek bizonyították, hogy azok a növények, amiket szeretettel gondoznak, beszélnek hozzájuk, sokkal jobban fejlődnek*. Már a gerinctelen élőlények között is előfordulnak fájdalomérző receptorokkal rendelkezők, azok az állatok, amiket az ember előszeretettel bánt ráadásul gerincesek, szóval ugyanolyan fájdalmat élnek át, mint mi. Szóval, ha elítéljük a szadista pszichopatákat, akik nőket kínoznak élvezetből, vagy azokat a náci orvosokat, akik brutálisan kísérleteztek embereken, miért hunyunk szemet azokon, akik ugyanezeket teszik csak állatokon?

Második kívánság: a Föld megmentése az üvegházhatástól és a globális felmelegedéstől

Fázós vagyok, és milyen jó lenne, ha mindig nyár lenne, nem lennének fagyos telek, nem kellene fizetni az egetverő gázszámlákat, stb. Tegye fel őszintén a kezét az, aki sosem gondolt ezekre, vagy hasonlókra. Ugye, szinte mindenki? S most tegye fel a kezét az, aki ténylegesen végig is gondolta, hogy ezek az óhaj-sóhajok mivel is járnak? Alig akad egy-kettő, vagy tévedek? Én személy szerint nem szeretném, ha miattunk halna ki mondjuk a jegesmedve. Én nem szeretnék olyan jövőt, mint ami a Csillagok közöttben is volt.  Szeretném, ha Zseb és még az ő gyerekei is élvezhetnék a természetet, télen hóban játszhatnának, nyáron a meleg, simogató záporokban szaladgálhatnának, éreznék a fű simogatását, hallhatnák a méhek zümmögését. Oly’ nagy kérés ez? Vigyázzunk az élőhelyünkre, mert nem lesz belőle másik!

Harmadik kívánság: 10 centis tűsarkúban járni

Tudom, ez a legbugyutább dolog az életben, de azok közül, amikről le kellett mondanom az életben, ez hiányzik a legjobban. Nem nézni azt, milyen cipőben is tudok felállni… Nem nézni azt, hogy egy fekete minihez milyen lábbelit vegyek, mert választhatok egy sima egyszerű tűsarkút is, ami mindenhez illik. Nem szégyenkezni amiatt, hogy csak ormótlan sportcipőkben, lovaglócsizmákban, bakancsokban járkálhatok, és az öltözetemet is a cipőimhez kell igazítanom. Milyen lehet fordítva? Lehetnék nőies, szexi, elegáns, nem pedig csak egy sportosan trampli lány… 

Plusz egy ráadás

Ha már a mondás is úgy szól: három a magyar igazság és egy a ráadás.

Szeretném még azt kívánni, hogy a családomban mindenki egészséges legyen! Pont.

*Érdekes cikk a témából

Olvasd el a többiek kívánságait is:

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!