Sub Rosa

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Csillagjegy

VKP

 

Boldog születésnapot Vigyázz! Kész! Posztolj! kezdeményezés!!!!

Ahogy látjátok, most egy éve, hogy Szilvi a Pillecukor blog szerzője kitalálta a VKP-t. E nemes alkalommal úgy döntött, hogy nem sorsol ki egyetlen egy témát sem, inkább megajándékozza a résztvevőket a szabad választási lehetősséggel. Azaz arról írhatunk a mai nap, amiről csak akarunk. 🙂  

Mivel – nagyon, nagyon sajnálom, mert imádom az ilyen játékokat – nem a kezdetektől vagyok VKP-tag, így sok írásról lemaradtam. Ezért úgy döntöttem, hogy ha megadatott az a lehetőség, hogy bármi lehet a témánk, megnéztem az eddigi (az én életemből kimaradt) témákat és ráböktem az egyikre. Totálisan véletlenszerűen. Emiatt ma a csillagjegyemről fogok írni.

Az oroszlán

Fogalmam sincs, hogy írtam-e már valahol, esetleg tudjátok-e, az oroszlán csillagjegy utolsó napján születtem. Azaz éppen a határán, mert számos asztrológus már szűznek jelöl. Viszont jellembeli tulajdonságaim nem éppen szűznek mutatnak (annak ellenére sem, hogy talán még az aszcendensem is szűz. Anyum és nagypapám tipikus szűz: precíz, előretervező, rendszerető, megfontolt, célirányos. Na, ezek pont az én ellentéteim. 

Milyen is vagyok?

Káoszmániás. A zseniség a lehető legtávolabb áll tőlem, mégis elmondhatom, hogy ha én okozok egy káoszt, átlátok rajta. Sokszor keresgélek dolgokat, de ha körülöttem a lehető legnagyobb kupi van, elég gyorsan megtalálom a szóban forgó holmit. 

Ahogy lesz, úgy lesz.  Utálok tervezni. Sodródom az árral. Szeretem a spontaneitást. Sosem látom előre a napjaimat. Ezért is veszek minden évben egy kis határidőnaplót.  Van olyan hónap, amikor mindent belevések, de olyan is előfordulhat, hogy hónapokig nem tudom, hová raktam. 

Álmok, vágyak, célok. E három fogalom irányítja igazán az életem. Vannak álmaim, amik sosem teljesülnek. Egy álom hogyan is teljesülhet? Sosem leszek elf, vagy királykisasszony, vagy menyasszony, pedig mennyit álmodoztam róluk… A vágyaimból bármikor célok lehetnek, ha úgy hozza a sors. Néhány éve Ausztrália csak messzi vágykép volt számomra, erre most akár már holnap is mehetnék oda anyumhoz…. Céljaim viszont mindig is voltak. Ne nagy dologra gondoljatok, csak elérhető célkitűzésekre, mint az iskola befejezése, a szülés, vagy most az, hogy Zseb három éves kora után olyan állást találjak, ami nekem a legtökéletesebben megfelel. Cél, mert tudom, hogy létezik, ismerem is a korlátaimat, így azt is tudom, hogy elérhetem végül.

Egy asztrológus ezekkel a szavakkal foglalta össze az oroszlánok jellemét: őszinte, erős akaratú, nemes érzelmű, kitartó, nagylelkű, igazságos, nyílt, elszánt, merész, uralomvágyó, előzékeny, bátor, vállalkozó szellemű, heves temperamentumú, befolyásolható, öntudatos, hiú.

Kicsit ellentmondó, de valahol mindegyik igaz rám. A Nők lapja café is így jellemez: “Ami első látásra általában még igaz is lehet, sőt, sokuknak a hangjuk is erős, ettől aztán fellépésük még magabiztosabbnak tűnik. Kevesen gondolnák, hogy sokszor bizonytalanok és befelé fordulóak, és nagyon függnek mások szeretetétől.”

És e mellé választottam magamnak egy igazi halak pasit! ♥

 

Nézzétek meg, a többiek miről írtak: 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Katalin Peternai says:

  Klassz VKP-bejegyzés és nagyon aranyos az illusztráció is! 🙂
  Bírom az Oroszlánokat (az igazit és a csillagjegyet is), nekem az aszcendensem ez a fenséges vad.

 2. Köszi! Alig találtam megfelelő képet. Beírtam a keresőbe, hogy oroszlán, csak hímeket adott ki… Vagy éppen hímekkel ölelkező, párzó nőstényeket. 😀

 3. Orbán Szilvi says:

  Szia! Jó poszt lett, viszont arra direkt megkértem mindenkit, hogy NE a listáról válasszon 🙂 Semmi gond nincs, már ne töröld a bejegyzést, maradjon, ha már megírtad 😉 Legközelebb olvasd el figyelmesebben az infókat 😉 Puszi 🙂

 4. A lista értelmezése nálam már a magas szintű definiálást üti meg -.-

 5. Orbán Szilvi says: (előzmény @Viv)

  🙂 Mindegy, hogy milyen a lista, a lényeg, hogy ne róla válasszon senki sem témát 🙂 Ami le van húzva, az már volt. 🙂

 6. Mondom én, hogy értelmezni nem tudok 😀 Legközelebb inkább szájba rágósan rákérdezek. 😉 És akkor megúszod egy igennel vagy egy nemmel, mielőtt még elcseszném a dolgokat 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!