Sub Rosa

T.A.G. – az Insta

  Eddig még sosem volt semmilyen tag az oldalamon, sőt beismerem, sokáig nem is hallottam róla, a mai napig sem vagyok teljesen tisztában azzal, mit is takar pontosan.

Viszont most a Facebook-csoportban többször is belefutottam az Instagramos kérdőívbe. Az Insta pedig a kedvenc telefonos applikációm, ami nélkül olyan, de olyan unalmas lenne már az életem! Mindig is szerettem fotózni, viszont mivel anyum hivatásos fényképész, túl nagy elvárások álltak mögöttem, ezért inkább megmaradtam az egyszer használatos gépeknél, vagy a telefon  nem túl jó minőségű, kéznél levő kamerájánál. Az Insta ezt ötvözte számomra.

Mi az Instagram felhasználóneved?

@viveca_summers

Ha már Viveca Summers néven kezdtem el írni a blogot, és úgy gondoltam, hogy a sok selfie helyett Zsebet fogom fényképezni (így is lett), kössük össze a kettőt. Jobb oldalt láthatjátok a legújabb feltöltött fotóimat. Most a 9 képből mennyin van a fiam? 🙂

Mikor csatlakoztál?

2013. júliusa.

Melyik volt az első képed, amit feltöltöttél?

Zseb szeme. Szerelmes vagyok a szemébe ♥

Élvezem, hogy végre van egy olyan app, ahol filterekkel kísérletezgethetek. Mindig is szerettem a fekete-fehér képeket.

Milyen gyakran posztolsz képeket?

Igazság szerint változó. Nem minden nap, de azért alig akad olyan hét, hogy ne tegyek ki egyet se. Általában egy nap egyet, max. kettőt szoktam. Ha nem megyünk sehová, akkor Zsebet fotózom, miközben alszik, ha megyünk, akkor próbálok odafigyelni a hely adta érdekességekre is.

Melyik a legrosszabb fényképed, amit feltöltöttél?

Jó kérdés. Talán azok, amik másoknak érthetetlenek. Hiába próbáltam egy benyomást, egy pillanatot átadni, ha az nem megy át a nézőknek, ott valami baj van. Igen, bevallom, akadnak ilyenek a galériámban.

Melyik kép rendelkezik a legtöbb like-kal?

Ahogy a blogomnak nincs sok olvasója, az Instán sem nézik sokan a képeimet, de a hashtageknek hála azért mostanság ritkaság számba megy, ha nem gyűjtök össze néhány szívecskét.

A legtöbb így is csak 16-ot kapott:

Milyen típusú felhasználókat követsz?

Ismerősöket, rokonokat, illetve azokat, akiknek a képei megtetszettek. Sztárok közül, akiket nagyon-nagyon szeretek, mint például Colin Firth. Néhány bloggert is.

Privát vagy publikus?

Csak is publikus! Ha a blogom miatt hoztam létre, ami publikus, egyértelmű volt, hogy a képeim is azok lesznek. Oké, egy-kettőnél szívesen beállítanám, hogy csak az ismerősök lássák, de túlélem, ha eljut a nagyközönséghez is.

Melyek a kedvenc képeid, amiket posztoltál?

Ezen nem gondolkodtam. Nem szoktam a képeimet visszanézni. Most legújabban ez, mert büszkeséggel tölt el, hogy sikerült a 12 kilós gyereket még magamra kötnöm és felvinnem az emeletre karikás kendőben:

De itt megemlíthetném még a telefonom háttérképeit is:

Mi a legutóbbi frissítésed?

A mostani kedvenc, a hordozós kép. (De ezt jobb oldalt le is tudod ellenőrizni 🙂 )

Milyen típusú képeket posztolsz?

Leginkább Zsebről készülteket, de ha van valami megörökítendő pillanat, látkép, akkor azokat is. Szeretek posztolni az utazásainkról is. Merre jártunk, milyen érdekességeket láttunk.

Még egy kérdéssel kiegészíteném a listát:

Milyen kiegészítőket használsz az Instagramhoz?

A gépen az Iconosquaret, ahol meg tudom nézni a statisztikákat, a képeket linkelhetem és snapshotokat, különféle tabokat, widgeteket hozhatok vele létre.

A telefonomra (iPhone 5S) még letöltöttem a következőket:

Aviary: képszerkesztő, ezzel szoktam a hátteret elmosni

InstaEditor: képszerkesztő, hasonló az Aviaryhoz.

InstaPlace: ha meg akarom mutatni, merre jártunk (érdemes fizetni a proért, én nem tettem, ezért kissé nyögvenyelős a használata).

Instacollage: montázskészítő. Imádom! ♥

 

Ti fent vagytok az Instagramon? Milyen néven?

 

Amennyiben tetszett az összeállításom, és érdekelnek benneteket a többi képem is, kövessetek az Instagramon, a Twitteren, vagy a Facebookon!
Köszönöm!

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!