Sub Rosa

Anyáknapi mézes-szójaszószos csirkemell

csirke

 

Ugyan nem igazán vagyok mesterszakács, azaz én és a konyha két külön fogalom, szeretem meglepni valami finomsággal a szeretteim ünnepnapokkor. 

Mivel többször rendeltünk házhoz már sushit, több tasak szójaszósz várakozott a hűtőszekrényünkben, ezért mindenképp valami olyasmit szerettem volna készíteni, amihez felhasználhatom őket. Emiatt esett a választásom a mézes-szójaszószos csirkemellre. Isteni finomra sikeredett! ♥

Hozzávalók (2 személyre + Zsebnek is jutott belőle):

fél kiló csirkemell

2 stampo méz (az eredeti receptben o,5 dl volt megadva, de valahogy többet kívánt meg)

75 ml szójaszósz (valószínűleg ebből is 80 ml-t tettem bele, mert 7 tasak 10 ml-s volt, a nyolcadikra viszont nem írták rá)

ízlés szerint őrölt fekete bors

4 gerezd fokhagyma

ízlés szerint gyömbér

oliva olaj

Elkészítés:

1. A mézet és a szójaszószt összekevertem. Beleőröltem a borsot, majd belenyomtam fokhagymanyomóval a fokhagymát. Néhány hete vettem levesnek, illetve teának gyömbérgyökeret, így abból vágtam 3-4 centis darabot, amit meghámoztam, majd a többi hozzávalóhoz reszeltem. Mivel Zseb a felkockázott husi falatokat szereti, így most is apró darabokra vágtam a csirkét, és belekevertem a szószba. 

2. Legalább 3 órára beraktam a hűtőbe pácolódni. 

3. Többféleképpen ki lehet sütni, én az egészet beleöntöttem egy forró serpenyőbe. Vigyázni kell vele, mert a páclé gyorsan elpárolog. Ezért mielőtt úgy láttam, hogy kezdene odakapni, öntöttem hozzá egy kevés olíva olajat, illetve elkezdtem kevergetni, amíg a hús teljesen át nem sült.

Rizzsel tálaltam. Hozzá pedig lágy fröccsöt szolgáltam fel. 

vonal

Az eredeti receptet itt találjátok.

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cecilia says:

    Örülök, hogy megismertelek 🙂

    Cecilia, Régiségeknek blog

  2. Köszönöm! És örülök, hogy idetaláltál! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!