Sub Rosa

Zseb kétéves

Zseb pontosan 2 év 2 hét 4 napos. Azért vártam eddig az (éves) számadással, mert ma mentünk védőnői státuszvizsgálatra, és reménykedtem, mostanra pontos adatokkal szolgálhatok. Tévedtem. 

kiló: 12 kg 60 dkg egy plüss kockával együtt. Két hónapja pontosan 12 kg volt. Három éves koráig kell 13 kg lennie, szóval nem kell aggódnunk: meglesz.

centi: 90 cm volt 2 hónappal ezelőtt. Most ezt nem hagyta megmérni, pedig  először ő akart beállni a fa alá. Aztán meggondolta magát…

fog: izé, sok… Fogalmam sincs, hogy kint van-e már az összes, de gondolom.

pelenka: a védőnő szerint ideje elkezdeni a szobatisztaságra nevelést. Még sehol se tartunk. Jobban mondva de! A kakis pelust úgy kell leimádkozni róla.

ruha: a 92-esek még simán jók rá. Nadrágból már vettünk 98-asat, de még derékbőségük miatt a 86-osakat is ráadom (igaz, a száruk a térdéig ér).

alvás: egyszer egy nap, átlag 2 órát. Egyre több éjszakát alussza végig. Még velünk alszik.

hordozó: még minden játszik nálunk. Babakocsi, ha vásárolni megyünk, vagy a játszótérre; karikás, ha az autóból kell felcipelnem, mert éppen elaludt; kézhám, ha sétálunk valahová, mert anélkül elszaladna. A mei tait használjuk a legkevesebbet, utoljára Franciaországban volt velünk. Zseb kinőtte már, ezért is inkább béreltünk egy Tulát a Baby to goból Nápolyba.

egészség: uszodaszemölcsei voltak, amiket lekanalaztak róla. Havonta egyszer megfázik, az kisebb lázzal jár, de 2-3 nap alatt el is múlik az egész. Kicsit ekcémára hajlamos még a bőre.

beszéd: már 3 tagú mondatokat kellene mondania, de a tőmondatok is… hát inkább csak fogjuk rá, hogy két szavas mondatokban beszél. A jó lesz megy a legjobban. Most már 100%-osan is anya vagyok.

evés: szerintem keveset eszik, de még szopizik. A védőnő a súlyát normálisnak találta, szóval azt mondta, ne aggódjam túl, nem kell tömni, ha nem akar enni. Kicsit jobban oda kellene figyelnem az egészséges etetésére…

lányok: A görkével továbbra sem engedhető össze, mert harap. Hope is karmol, de őt Zseb is nyúzhatja. Szóval jól elvannak. Jobban mondva, nem tudom, mennyire utálják vagy szeretik egymást. 

képesség: hiszti! Olyan hisztiket le tud vágni, hogy csak csuda. Tegnap este fél órán át torka szakadtából üvöltött, mert le akart menni legózni este 11-kor. Csitítani ilyenkor nem lehet. Beszélni sem tudok hozzá, mert a saját hangomat nem hallom a visítása mellett. Dobálja magát, már azon voltam, hogy egy törött orral, egy monoklival és kitépett hajcsomókkal megyek a sürgősségire…  Ma ugyanezt levágta a védőnői rendelőben. Egész végig be akart menni a doktorbácsihoz. Amint bementünk, ordítani kezdett, hogy ki. Kivittem a vizsgálat után, ordított, hogy vissza, visszavittem, akkor megint ordított, hogy ki. Kint sírva hagyta, hogy felöltöztessem. Leraktam, azt hittem végre elindulhatunk haza, de nem. Földhöz vágta magát és ordított. Egy kis cicin megnyugodott, akkor még kijjebb jött velem a rendelőből, de valami miatt ott is meggondolta magát és vissza akart menni a rendelőbe. Az utcára szó szerint kirángattam. A járdán is lefeküdt. Egy járókelő meg is kérdezte, hogy rosszul van-e, vagy csak hiszti. Közöltem, hogy ez színtiszta hisztéria. Fáradt volt. Az autóba hazafelé el is aludt. Emiatt vittem fel kendőben a lakásba:

Zseb 2 éves

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!