Sub Rosa

Zöld pestós pogácsa à la Chéri

pogácsa

A gyerek apja holnap lead egy projektet és a többi résztvevőnek köszönetképpen pogácsát sütött. Emellett nagyon is jól tudja, mennyire imádom a bazsalikomos zöld pestót. Ha csak magamnak készítek ebédet, akkor veszek egy üveggel és főzök ki hozzá pennét. Így a kettőt a kedvemért ötvözte.

Hozzávalók (kb. 50 darab apró pogácsához):

Tészta:

¾ kg liszt

1 csomag instant élesztő (Dr. Oetker)

cukor

100 g vaj

1 tojás

pár kanál fehér bor

olíva olaj

víz

Töltelék (ízlés szerint):

fenyőmag

bors

szárított paradicsom (a zöld pestóban eredetileg nincs, de muszáj bele! J )

oregánó

kakukkfű

1 gerezd tört fokhagyma

reszelt sajt

1 csomag bazsalikom

olíva olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Nyújtunk rajta egy keveset, majd 15 percre pihentetjük. Közben a fenyőmagot a tűzhelyen megpirítjuk, majd ízlés szerint összeöntjük a többi alkotóelemmel, elkészítve így a tölteléket. A tésztát kinyújtjuk, majd a felébe beletöltjük a töltelék egy részét. A másik felét ráhajtjuk, és nyújtunk még rajta. Ezt megismételjük kétszer-háromszor, majd fogunk egy poharat (pálinkás poharat használt, attól kicsik és guszták lettek, de lehet bármilyen szaggató is), amivel kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és tojássárgájával megkenjük a tetejüket.

A 200 fokon előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Isteni finom! Próbáljátok ki!

 

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!