Sub Rosa

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Álomesküvő? Eh!

VKP-új-hivatalos-kép

Ma ismét VKP-nap van! 

Amennyiben nem tudod, mi az a VKP, most figyelj! A Pillecukor blog szerzője kitalált egy bloggereket összegyűjtő és “megmozgató” kezdeményezést. A kihívás lényege, hogy kéthetente egy előre megadott – a megjelenésig titkosított – témában írjanak a résztvevők, amelyeket alul a békára kattintva elolvashattok. Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvasd el a részletes szabályok leírását!

A mostani témáról nagyon nehéz írnom, mert ez életem egyik, ha nem a legnagyobb fájó pontja, amit sosem fogok tudni megbocsátani. És csak rágondolva könny önti el a szemem. Több okból is.

Na, de milyennek képzelném el az esküvőmet, ha 10 évvel fiatalabb lennék, és még előttem állna az az évtized, amikor férjhez mehetnék?

Egyszer már írtam erről. Akkor még reménykedtem. Azóta minden tovatűnt. Tudjátok, ha tudom ezt 6 évvel ezelőtt, talán minden más lenne most. Nem biztos, hogy jobb lenne, sőt! De más! Az sem biztos, hogy most itt szuszogna mellettem ez a tünemény. Szóval egy cseppnyi fájdalom, mégis öröm, hála és boldogság, hogy így alakult.

Annyira szerettem volna, ha a gyerek apja is annyira szeret, mint ahogy én őt kezdetben. A Ceremóniamester blogon találtam egy nagyon szívbemarkoló mondatot: a házasság „az emberiség számára  a szeretetnek és összetartozásnak a legmagasabb kifejezési formája.”  Én is így éreztem…

Évekig álmodoztam az esküvőnkről. Ezerféle változat létezett a fantáziámban, a fekete esküvői ruhától kezdve a gyors, „Las Vegas-i” összeadásig minden. Egyetlen egy lett volna a lényeg, hogy őszinte, szerelmes tekintettel mondjuk ki a saját, őszinte eskünket. Illetve gyönyörűnek lásson…

Az tényleg csak mellékes, hogy hercegnőnek érezhessem magam. Azért valahol sajnálom, hogy az életemben igazán kétszer lett volna alkalmam annak érezni magam, s mindkétszer egy-egy férfi hiúsította meg így, vagy úgy. Én meg szeretek mindent feláldozni a férfiak kedvéért…

Az álomesküvőről nos, én már jó két éve lecsúsztam. Szóval vénkisasszony maradtam egy életre. Persze, ha most beállítana a szőke sötétbarna herceg fehér lovon, akkor csapot-papot, de leginkább a gyerek apját hagynám a csudába, és örömmel belevetném magam a hófehér álomruhámba.

Végezetül egy összeállítás a Pinterestről:

Forrás: notonthehighstreet.com

 

Forrás: Here comes the guide

 

Fotó: Stinni

 

Photo: Natasja Kremers

 

Forrás: kingcup-cottage.tumblr

 

Forrás: Southern Weddings

Ha érdekel a többiek álomesküvője is, katt a békára!

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!