Sub Rosa

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – 11 app az életem mindennapjaiban

VKP-új-hivatalos-kép

Amennyiben nem tudod, mi az a VKP, most figyelj! A Pillecukor blog szerzője kitalált egy bloggereket összegyűjtő és “megmozgató” kezdeményezést. A kihívás lényege, hogy kéthetente egy előre megadott – a megjelenésig titkosított – témában írjanak a résztvevők, amelyeket alul a békára kattintva találsz meg. Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvasd el a részletes szabályok leírását!


 

A mostani téma a kedvenc applikációink. Bár számos eszközön léteznek alkalmazások*, nekem összefonódnak az okostelefonokkal, ezért én is (mint a többiek) az Ios alapú telefonomon lévőket veszem alapul:

Háttér: Zseb karikásban rajtam

Háttér: Zseb karikásban rajtam

1. Facebook

Nem csoda, hogy a népszerű közösségi oldal külön alkalmazást kapott – mindegyik mobil operációs rendszerre. Gyorsabb, olvashatóbb, mobilbarátabb. A fontosabb értesítéseket szalagcímben kapom rezgéssel kísérve, így csak egy pillanatot vetek a telefonom képernyőjére, hogy érdemes-e egyáltalán belépnem.

2. Messenger

A számítógépen a Facebook része, mobilon már szétszedték a kettőt. Szeretem, mert így nem kell állandóan a Facet böngésznem csak azért, mert a több száz kilométerre élő barátnőimmel éppen csevegek. Fájlmegosztásnak is kiváló (igaz leginkább gépen).

3. Feedly

Egyetem alatt még könyvjelzőkben mentettem el az olvasott blogokat, aztán dolgozó nőként  a telefonomon olvasgattam munkába menet. Ehhez tökéletesen megfelelt a Google Reader iOs változata. Igen ám, de az megszűnt, így váltanom kellett. Szeretem a Feedlyt, kivéve, hogy telefonon csak 30 nappal korábbi cikkeket jelenít meg. Szóval, ha nem olvastam el a 31. nappal ezelőttit, nem is fogom… Gyerek mellett viszont nincs annyi időm, hogy gyakrabban átfussam a híreket. Ezek után inkább azokat olvasom, amikbe véletlenül belebotlom. Pedig azok a régi szép idők!

4. Instagram

Ugyan az elején vonakodtam tőle, most már a kedvenc – még akkor is, ha leginkább a statisztika szerinti legidegölőbb témát fotózom: gyereket. Kiváló lehetőség, hogy a képeket azon nyomban eljuttassam a nagyszülőknek. Nyilvános a profilom, de ez csak az exhibicionizmusomnak köszönhető!

5. Cookie Jam

Kell egy agyzsibbasztó játék is! 2014-es év játéka. Csak az a baj vele, hogy rá lehet kattanni. Unaloműzőnek szuper!

6. Szépmű

A Rembrandt kiállítás alkalmával töltöttem le, amelyben az alapvető információkat gyűjtötték össze a (most éppen zárva tartó) múzeumról. Írni szoktak a programokról és feltöltik a kiállításokon látható híresebb képeket is egy kis elemzéssel. Remélem, 2018-ban frissíteni fogják!

7. Pages

Ez is a Facebookhoz tartozik. A blog oldalát szoktam innen irányítani. Átláthatóbb, mint magán a gépen! Itt szoktam elolvasni, ha írtok valamit, itt szoktam gyorsan válaszolni. Ha útközben történik valami velünk, ezen keresztül olvashattok róla legelőször.

8. Analytics

Amíg a Freeblogon, illetve a Blogspoton voltam imádtam a Statcountert. Mindent mért, ami engem érdekelt. Viszont itt a Caféblogon nem tudtam összekötni az oldallal, váltanom kellett. A blogszolgáltató a Google Analyticst építette be alapból a sablonokba, emiatt lett ez. A netes megjelenése nekem kicsit bonyolult, de a mobil változatával kezdek megbarátkozni.

9.  Pinterest

Képeket nézegetni is akkor jó, ha unatkozik az ember. S ha unatkozik egy várakozás során, mi van a kezében? Az enyémben az iPhone-om. Szóval leginkább ilyenkor válogatok fotókat. 

10. Fordító

Gyakran írok SMS-t franciául, angolul. Ennek ellenére vannak szavak, amiket keverek, vagy éppenséggel elfelejtek. Egy-két gombnyomás, gépelés, nézetváltás, és már folytathatom is tovább a szöveget.

11. Google Maps

Hiába van GPS-ünk, valahogy mindig olyankor marad otthon, amikor szükségünk lenne rá. Régen az Apple együttműködött a Google-lel, ez volt az alapértelmezett térkép az iPhone-okon. Aztán létrehozták az Apple Mapset, ami legalább 2-3 utcával arrébb jelzi az éppen aktuális helyzetünket. Szóval, kell!

Természetesen több alkalmazás is található a telefonomon, de ezek azok, amiket igazán kedvelek, és nap mint nap használok. 

Nektek mi a kedvencetek?

 

 

 

*PC, okostévé, okosóra, autó, stb.

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!