Sub Rosa

[xmas TAG 8-9. nap] Ajándékozzunk!

karácsonyi tag - MBBK

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem?

Imádok meglepetést, ajándékot kapni. Hiába jönnek az emberek azzal, hogy a karácsonynak a szeretet ünnepéről kellene szólnia, nem az ajándékokról, nekem mégis az utóbbival forrt össze. Ugyanúgy, mint a születésnap, a húsvét, a Mikulás, a névnap. Adni és adni! Kapni és kapni! 

A világ legjobb dolga hatalmas, becsomagolt dobozokat bontogatni. Élvezet az a várakozás, hogy ugyan mit rejt magában. Nem kell értékes, nagy ajándék, csak maga a csomagolás szétszedése. Gyerekként mindig azt kértem, hogy akármilyen kicsike valamit is kapok, nagy dobozba rejtsék el.

Emellett szeretek adni is. Szeretek örömet látni az arcokon, amikor olyannal tudom megajándékozni, amire vágynak, vagy csak jól esik nekik. Nem a hálálkodás miatt, hanem mert fenomenális érzés, boldoggá tenni másokat. Talán éppen emiatt nem tudom elviselni, ha bánatot, vagy bosszúságot okozok valakinek, mert olyankor pont a legnagyobb ajándéktól fosztom meg – általában akaratlanul: az örömtől. 

 

Meglepetéssel viszont bajban vagyok. Sosem tudom, ki minek örülne igazán. Ha megmondják, hogy ezt meg azt vegyek, akkor én vagyok a világon a legboldogabb, de ha nekem kell kitalálni, mit szerethetne. Hát, mit ne mondjak… Mindig mellé nyúlok.

Gyerekeknél nincs ilyen gondom. Játékoknál nem lehet mellé lőni. Ők mindennek örülnek. Még akkor is, ha valamiből kettő van. Legrosszabb esetben egy-két percig játszanak vele, majd továbbállnak, de ők mindennel így vannak, nem? Zsebnek is szeretek vásárolni. Annyi játéka van, hogy azokat inkább meghagyom másnak. Általában ruhákat választok neki. Igazi, divatbolond vagyok a gyerekholmiknál.

Kis vagány, nem?

Imádom azt a csodálatot a szemébe, amikor kap valamit. Legutóbb egy rózsaszín, szilikon kenőecset tudta elkápráztatni. Muszáj volt megvennem neki!

Most is tudom, mit fog kapni karácsonyra. Lego Duplo repülőt, mert közölte: Zsebinek való. Ha neki való, akkor neki való, s kap is egyet. 

Becsomagolni már nem fogom neki. Imádom a csodás csomagolópapírokat, a különleges masnikat, ragasztásokat, de valahogy nekem sosem megy. Tehetségtelen vagyok benne. Ezért is adok hálát, hogy feltalálták az ajándéktasakokat! Azok között is vannak gyönyörűek, igaz, azok már horroráron, viszont nem kell ronda, szakadt, körbe celluxozott csomagot átadnom. A díszdobozokkal az a bajom, hogy sosincs akkora, amekkora szükséges lenne. Na meg, abba is belepakolni… Igen, az majdnem akkora kihívás, mint simán becsomagolni! 🙂

Ti szerettek ajándékokat venni? Könnyen kitaláljátok a meglepetéseket? Mibe csomagoltok? 

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!