Sub Rosa

Visszautaztunk a múltba! – 30 + 1 kép az Oldtimer Show-ról

Nem vagyok autóbolond, nem is értek nagyon hozzájuk, ennek ellenére szeretem őket. Jobban mondva meg tudom állapítani, melyik tetszik és melyik nem. Legyen az fiatal, vagy már idejétmúlt. Számomra, aki imádja a régi korok stílusait, ugyanúgy vonzó egy oldtimer, mint egy modern sportkocsi. És ahogy láttam: ezzel nem vagyok egyedül.

Az első ehhez hasonló bemutatót 2007-ben rendezték meg, de nekem még két évet várnom kellett, hogy eljuthassak, és a saját szemeimmel is megcsodálhassam az oldtimer csodajárgányokat a SYMA-csarnokban. Csak ámultam és bámultam, mennyi régi, mégis teljesen ép állapotú, üzemképes autót összegyűjtöttek. 

Később működés közben is megnézhettem őket – igaz egy másik eseményen a Velodrom Millenárison, ahová érdemes ’20-as, ’30-as évek divatja szerint öltözve elmenni! 

Most idén, Zseb már akkora volt, hogy biztosak voltunk, hogy élvezni is fogja az eseményt. Idén is a Vasúttörténeti Park adott helyet az autóknak, motoroknak, egyéb járműveknek, ahová elvittük a majd’ háromévesünket. Most ő volt az, aki tátott szájjal nézte a kiállított darabokat. Persze a csúcs mégis az epres csoki volt, amit a Csokimúzeum jóvoltából kóstolhatott meg. Az időjárás nem kedvezett nekünk, így a kinti gyerekprogramokból csak a kerti vasutazás valósult meg, illetve a gasztronómia utcában állva és dacolva a széllel finom hotdogot majszoltunk el.

Mivel a rendezvény már véget ért, s a következő még nagyon messze van, most inkább meséljenek csak a képek:

motorok_ots_2016Annie2Fordvissza a jövőbe_ots_2016cleveland_ots_2016katonai motor_ots_2016royce2_ots_2016amerikai álmok_ots_2016buszdiplomata auto_ots_2016velooldtimershow_2016korhű ruhában_ots_2016Zseb_oldtimer_showrégi_ots_2016utánfutó_otsferrarifoteljátékautókImperial_oldtimer_2016bőrönd_ots_2016a kedvencroyce_ots_2016tűzoltótraktorMercedes motor_ots_2016pl_ots_2016napernyősCoca Cola_OTS_2016Fiat_ots_2016kék csoda_ots_2016
< >
Egyszer volt, hol nem volt... volt egy Anniem.

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!