Sub Rosa

{Vigyázz!Kész!Posztolj!} – zene nélkül mit érek én?

 

 

Amennyiben nem tudod, mi az a VKP, most figyelj! A Pillecukor blog szerzője kitalált egy bloggereket összegyűjtő és “megmozgató” kezdeményezést. A kihívás lényege, hogy kéthetente egy előre megadott – a megjelenésig titkosított – témában írjanak a résztvevők, amelyeket alul a békára kattintva találsz meg. Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvasd el a részletes szabályok leírását!VKP-új-hivatalos-kép


 

Ebben az évben még nem írtam VKP-posztot, mert valahogy az eddigi témák nem álltak túlságosan közel hozzám. Viszont most a kedvenc együttesekről lesz szó.

Kezdetben sok posztot fejeztem be valami videoklippel. Munkába menet mindig hallgattam valamit a néhai iPodomon, ha online voltam, akkor pedig a Petőfi Rádiót. Zene nélkül mit érek én… 

Állandó kedvencem nekem sincs (ahogy Pécsi Balázsnak sincs), de mindig van valami, amire rákattanok. Ezek inkább számok, albumok, OST-k, mint zenekarok. Azért most megpróbálok összeszedni nektek 10 olyan együttest az Itunes-listámról, amik már évek  óta (sőt évtizede is) ott van már:

10. Anna and the Barbies

Bevallom, annyira nem ismerem, mégis bevettem a listára, mert Pásztor Annának nagyon szeretem a hangját, a stílusát, a számait. A 10. helyet mégis a Márti dala foglalja el – egymagában. (És ezzel a számmal még egy keretet is ad a felsorolásomnak. 😉 )

9. Sonata Artica

Az 1999-es Ecliptica albumával lopta be magát a szívembe.

8. Within Temptation

Szegeden éltem még, amikor a SZIN-en léptek fel. A barátaim mentek is rá, és nekem nem szóltak. Dühítő érzés volt, hogy rám sosem gondoltak. Vigasztalásul néhány évvel később a gyermekem apja a Szigetre elvitt rájuk. Nagyon vártam, miben fog fellépni Sharon, mert a klipekben fantasztikus ruhakölteményekben mutatkozik. Csalódnom kellett, mert csak egy szimpla bőrnadrágban volt.

7. Celtic Woman

Fogalmam sincs, hogy őket valóban idesorolhatom-e, de remélem nem zavaró, hogy egy zenei formáció is itt szerepel. Leginkább karácsony idején hallgatom a Youtube-ra feltöltött koncertjeiket. A tavalyi Destinity albumuk különösen elbűvölt.

6. Dubliners

Kedvenc költőmtől (Tennyson) a kedvenc versem: Lady of Shalott.  A barátnőm mutatta még anno, hogy Loreena McKennitt megzenésítette. Egy kazettára vette fel nekem több Dubliners számmal együtt. Mindkettő örök kedvencem lett. 

5. Pogues

Kelta punk. Shane MacGowan meg egy legenda. Nekem egy kicsit Mick Jaggerhez hasonlít. Énekelt közösen a Dubliners-szel is, így fedeztem fel őket magamnak.

4. Kispál és a borz

Régen előrébb került volna a listámon, de mostanság inkább csak a Csillag vagy Fecskét dúdolom tőlük. Na jó, a De szeretnéket is… Meg a Ha az életben… Szóval majdnem mindent…

3. Honeybeast

A stílusa, a szövege is jó, de Tarján Zsófia hangja fantasztikus.

2. Nightwish

Az Imaginaerum albumukkal varázsoltak el engem. Az alaprajongóknak Tarja az igazi, én Annette-tel láttam őket Budapesten, és valahogy ő az, aki a favorit. Floort annyira nem ismerem, bár az új albumukat még nem hallgattam végig.

1. Quimby

Szerintem a Quimby-rajongásomról nem kell beszámolnom, az elmúlt években tanúi lehettetek, mennyire szeretem Kiss Tibi hangját, meg egyébiránt az egész együttest. Még Zsebet is az Ajjajjajjal lehetett elaltatni, sőt 3 hónaposan rám kötve hallgatta a zenéjüket a Szigeten. 

 

+1 Aaron Yan

A végére muszáj egy énekest is megmutatnom, akit most unásig hallgatok. Szó szerint. Reggel elindítom, este pedig leállítom. Másnap kezdődik az egész elölről.

 

A többiek listáját itt tekinthetitek meg (békára kattintva):

 

Ti szeretitek ezek közül valamelyiket? Ti miket ajánlanátok nekem?

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!