Sub Rosa

20 emlék, avagy ilyen volt 2016

Fotó: latenightstudyblr.tumblr.com / Pinterest

Fotó: latenightstudyblr.tumblr.com / Pinterest

Az idei évem legtöbb pillanatára szép emlékekkel, boldogan nézek vissza. Persze, voltak fájó dolgok is, kétségbe estem, sírtam, zokogtam, válni akartam, de valahogy most mégis könnyedebben túl tudtam tenni magam a helyzeteken, mint régebben. És ami a legfontosabb: megtörtént az, aminek már jóval korábban, majd’ 7 éve meg kellett volna történnie. 

Nézzük, mikről emlékeztem meg idén a blogon:

 1. Blogoltam, regényt írtam. A blog szépen halad, a regényt még mindig nem fejeztem be. Igaz, a legnehezebb fejezetet sikerült megírnom, és elég jól. 
 2. Ismét megpróbáltam az egyik álmom megvalósítani, de megint elutasítottak. Akkor megfogadtam, hogy ezt elengedem, és ha még egyszer lesz is felhívás, nem jelentkezem többet.
 3. 3 év után előfordult, hogy Zsebem külön aludt tőlünk. (A külön ágyat nem sikerült bevezetni, mert mellettünk “biztonságban érzem magam”.
 4. Egyre többet elmélkedtem a gyereknevelésről. Hiszen olyan témák merültek fel, hogy miről tudhat egy kisgyermek, milyennek kell lennie, milyen anya vagyok, stb…
 5. Oldtimer Show-n jártunk.
 6. Zsebnek lyukas foga lett. Nem is egy! 5 szuvas fogból kettőt be is tömtek neki, a többit még hagyták. A fogmosás még mindig nem az igazi, pedig tényleg odafigyelünk rá.
 7. Túráztunk. Mind a Mátrában, mind a Pádison.
 8. Zsebet először hagytuk több napra (először háromra, majd egy teljes hétre) a nagyszülőkre. 
 9. Kint voltunk Marseille-ben az magyar-izland meccsen. Imádom Provence-t! ♥
 10. Babó beköltözött a pocakomba.
 11. Zseb végre valahára szobatiszta lett (teljesen).
 12. Strandon is megfordultunk a nyáron.
 13. Természetesen, Babóval sem ment olyan simán a terhesség eleje… Sőt, most valahogy nehezebben viselem, mint Zsebbel. Jobban fáj, már a második trimeszternél lerobbantam…
 14. Elkezdtük az ovit. Nem lett olyan jó, mint azt reméltem. Zseb nem szeret járni, mert a “többi gyerek frászt hozza rám” és “nem szeretem az óvónénit, mert mindig parancsol”. Apukája csak ennyit fűzött hozzá: “ez fantasztikus”. Én meg próbálom megtalálni a legjobb megoldást, de még 22-es csapdájában érzem magam.
 15. Abba hagytuk a szoptatást.
 16. Párizsban jártunk.
 17. Először bárányhimlő miatt, majd lepkehimlő miatt maradtunk egy-egy hónapig itthon az oviból. Mindketten nagyon élveztük, hogy megint úgy telnek a napjaink, ahogy azt mi szeretnénk.
 18. Terhesen, mozgássérülten átélhettem, milyen az, amikor a villamoson nem adják át a helyet, plusz még grimaszolnak is hozzá.
 19. Beülőssel ingyen jutottam be a Gourmet Fesztiválra, és meghívtak egy levesre a Ramenkába, illetve az Urban Betyárt is bemutathattam még a megnyitás előtt. ♥♥♥
 20. Történtek rossz dolgok is, de mégis azt mondanám, hogy összességében boldog évet zártam.

Keveset írtam, összesen 37 posztot, ami az elmúlt évek legterméketlenebb időszaka, mégis most olyan írások kerültek ki, amelyekre több okból is büszke lehetek. 

Nektek milyen volt az idei évetek?

Boldog 2017-ot kívánok minden kedves olvasómnak!

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!