Sub Rosa

Babonás január elseje – 5 dologgal telt a nap

Mindig is babonás voltam, de nem túlzóan. Ha átmegy egy fekete macska az autóm előtt, és nem jön utánam senki, hátratolatok. Nem ölök pókot, mert azzal papám halálát kötöm össze. Ha vissza kell lépnem valamiért, leülök és elszámolok 10-ig. A január elsejét pedig próbálom úgy alakítani, ahogy a következő 12 hónapot szeretném. Tudjátok, amilyen az első napod az évben, olyan lesz a többi is.

Éveleji fogadalmat sosem szoktam tenni két okból:

  1. nincs semmi ötletem, mit fogadhatnék meg,
  2. úgysem tartanám be.

Ráadásul nem sikerült a Szilveszterünk olyanra, amilyenre elterveztük, ami az egész másnapra rányomta a bélyegét. Emiatt még a szokásos elsejei odafigyeléseimmel sem foglalkoztam, maximum csak abban reménykedtem, hogy ez a babona most tényleg nem jön be: mert egyáltalán nem olyan évet szeretnék, mint ahogy a vasárnap kezdődött. A tavalyival egész jól kijöttem, szóval ha valami hasonló lesz, akkor már boldog leszek – sőt!

De akkor mivel is töltöttem ezt a napot?

veszekedés – éjfélkor, mikor máskor?

Úgy léptünk át az újévbe, hogy végigordítottam és bőgtem az éjfélt. Leginkább terhességi hormonok, társas magány és bánat, ami vezérelte a tetteim. A kibékülés megtörtént, bár édesnek azért nem mondanám. Mindkettőnkben rossz érzéseket hagyott… 

dignity

kávézás – megittuk az Organo kávénkat (is)

A reklám helye, de a tavalyi év első együttműködése volt a Beülős bloggal. A kávézás továbbra is marad, és nagyon remélem, az együttműködések száma csak több lesz idén. 

The #hotchocolate warms the #soul. #hungarianblogger #beülős #balaton #badacsonyörs #folly #follyarboretum #iphone5s

A photo posted by Beülős (@beulos.reblog.hu) on

takarítás – oké, pakolászás

Karácsony előtt rábukkantam a Konmaris csoportra a Facebookon. A könyv nem volt ismeretlen előtte sem, mert anyum már mutatta, mégis addig idegenkedtem tőle. Azóta pedig rákattantam, hogy én mindent kimarizok. Aha,ahogy azt Móricka elképzeli. Mindennap foglalkozom vele, de csak egyre rendetlenebb a lakásunk. Viszont, ha már elsején elpakoltam dolgokat, remélem, az évben nem leszek annyira lusta, mint eddig.

Forrás: Pinterest / Listotic

Forrás: Pinterest / Listotic

főzés – a szokásos újévi lencsefőzelék

Először csak felbontottam egy előre elkészített lencsefőzelék konzervet, de kevésnek bizonyult, és még finom sem volt, így csináltam utána paradicsomos lencsét. Bejövős lett!

Forrás: Receptneked.hu

Forrás: Receptneked.hu

Mága IX. újévi koncertje

Bevallom őszintén, ő magát annyira nem csípem, de maga a koncert tetszett. Nagyon jól hegedül, nagyon jó operaénekeseket hívott, Balázs Fecó még mindig jól zongorázik, és nagyon jó számokat válogatott össze. A csúcspont számomra Vásáry Tamás zongoraművész volt: eddig még nem láttam olyan karmestert, aki ennyire lendületesen, beleéléssel vitte volna a zenekart. Imádtam, ahogy 83 évesen, meghajlott háttal uralta az egész Arénát. ♥

+ blogolás – kikerült a Beülősre az éves összegzés

Nem tudom, ez mennyire számít, hiszen már napokkal korábban megírtam és időzítettem, 

new-years-day-1838254_640

 

Ti mivel töltöttétek az év első napját?

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!