Sub Rosa

33. heti vizsgálat

Martin Deutsch

A mostani posztot is inkább csak érdekességképpen osztom meg, sok új információt ne várjatok tőle. Leginkább azért, mert én is vakarom a fejem.

Zsebnél megszoktam, hogy havonta megyek ultrahangra, ahol megnézik a babám szívhangját, a súlyom, és kb. ennyi. Most az új trendeknek megfelelően nincs annyi UH, helyette van kézi méhszáj-vizsgálat. Ezt, bevallom őszintén, a hátam közepére kívánom. Nem vagyok “newage” anyuka, aki minden szirszarban a rosszat látja, nem hiszem, hogy attól az egy-két perctől annyira felforrósodna a magzatvíz, hogy a gyerekem megfőjön. Viszont helyette látnám is, nem csak érezném (leginkább emiatt vagyok paraterhes és nem paramami). Tudnám, mekkorára számíthatok, van-e elég magzatvíz, miket rugdos, mi miatt fáj már még mindenem.

Ezeket most nem tudom, helyette tudom azt, hogy a baba feje nagyon lent van (ezt én úgy élem meg, hogy “Babó húzódj már lejjebb, mert most is gyomorszájon/bordán rúgtál!“), illetve sima a méhszáj, de ZÁRT! Számot nem tudok rá. (UPDATE: G:1000)

Szóval most aggódhatok a koraszülés miatt. Az Istvánban a betöltött 35. héttől lehet szülni, előtte mindenképp a PIC-re vinnének. A 3 héttel ezelőtti méretek szerint Babó most  már a 35. hétben lenne, de a papírom szerint csak ma kezdtük el a betöltött 34. hetet. Szóval egy hetet mindenképp ki kell húznia, jövő héten meg nem szülünk, mert akkor Noszvajon leszek, onnan meg nem rohangálok csak úgy haza Budapestre. Azért valahol már úgy túl lennék ezen a két héten. Ráadásul most jött rám a fészekrakó ösztön is… Annyi tervem van erre az utolsó hónapra. Nem, nem hagytam mindent a végére, csak jöttek az új és új dolgok.  🙂 Emellett azért azt sem szabad elfelejtenem, hogy jobb oldalt nagyon fáj a hasam, illetve a csípőm, derekam. De szerintem csak azért, mert nő a pocak. 🙂 Nappal, ahogy ülök, még úgy ahogy jó – csak a bokám vizesedik; de lefekvéskor, majd megőrülök, annyira fáj. Hanyatt lenne jó aludni, de úgy meg nem lehet… Este Zseb rá is lépett a hasamra. Úgy ordítottam, mint a fába szorult férek. Főleg, mert egyébként is pont azon a tájékon fájt. Persze, megnyugtattam, hogy Babóra nem lépett (max. megtaposta egy picit  fejét 😀 ), mert nagyon megijedt a lelkem. 

A cukrom elvileg jó, de hízok, mint állat. 3 hét alatt 3 kilót szedtem fel most, de azért vicces, hogy vastag pulcsiban, bakancsban 63,1 kg-t mutatott a mérleg, este pedig bugyiban 59,3-at. Most melyiknek hihetek? 

2 hét múlva megyek megint terheléses cukorvizsgálatra, 3 hét múlva meg végre ultrahangra. 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!