Sub Rosa

Légy konzervatív! Nézz le másokat!

Szeretem, amikor az emberek egy-egy eszmerendszer mögé bújva próbálják maguk mintájára formálni a többieket.

Konzervatív vagyok, tehát megtehetem!

Hiszen a konzervatív definíciójában is benne van az érték megőrző, régimódi és a maradi jelentések mellett az  ellenséges az újdonságokkal szemben is. Szóval egyetlen egy jelző, amit saját magunk magunkra aggattunk, feljogosít arra, hogy ellenségesek legyünk másokkal szemben, azaz simán lenézzük, elítéljük azokat a személyeket, akik szembe mennek a hagyományokkal, akik mernek maguk lenni, vagy akár valami újat, szokatlant mutatni. Mintha a konzervatív emberek hírből sem ismernék az elfogadást. Mintha ők maguk felvállalhatják magukat, de már másoktól ez gyalázat.

Hogy mer valaki kilógni a sorból?

Én sokáig nem akartam. Mindig is átlagos szerettem volna lenni, beleolvadni a tömegbe. Szép lassan viszont fel kellett ismernem, sőt el kellett fogadnom, hogy akármennyire is törekszem erre, ez soha az életben nem fog menni, mert én SOHA NEM LESZEK ÁTLAGOS! Nehéz, de leginkább fájdalmas felismerés volt ez. Nem a legkönnyebb szembesülni ilyen helyzetben a valósággal, azt látni, hogy míg mások oly’ könnyedén lehetnek azok, akik szeretnének lenni, én még a közelébe sem járhatok.

A szépség ideálja számomra is egy konzervatív kép az eleganciáról és a kifinomultságról.

Egy nő leginkább akkor vonzó az én szememben, ha kecses és minden mozdulatában arisztokratikus. Stílusa is emelje ki e jellemvonásait: hordjon magassarkút, előkelő anyagú, fazonú ruhákat, legyen egyenes tartású és a sugárzásával is femme fatale.

Most ezt leírva hangosan felkacagtam. 

Hol vagyok én mindehhez képest? A saját elképzelésem miatt szégyelljem magam? Hiszen a testi adottságaim miatt sem lehetek ilyen. Tudjátok, én vagyok az elefánt a porcelánboltban…

Otthon azt próbálták belém nevelni, hogy nkem a sportot stílus áll jól: aban könnyebben (és szebben!) mozgok, az “ápol és eltakar”. Szó szerint eltakar, mivel a nadrágokban, a sportcipőkben nem látszanak annyira a fogyatékosságaim, mint a térdközépig érő szoknyákban, vagy a magasabb sarkú cippellőkben, amikben még botorkálni is nehézkesen megy. Na, de a lelkem mélyén sosem voltam sportos alkat!

Végül a vágyaimat, az alakomat és a személyiségemet kooperálva alkottam az egyéni stlusom. 

Amelyben sikerült megtanulnom valami nagyon-nagyon fontosat: ahelyett, hogy szégyellném a saját testem, szeressem; és nyugodtan mutassam meg mindazt, ami én vagyok. Kicsi a mellem, de nem rejtegetem. Push-up melltartók ráirányítják a figyelmet, a kivágott felsők pedig jelenleg megkönnyítik a három hónapos kisfiam szoptatását. Ugyanúgy elfogadom a gerincferdüléstől kicsit görbe hátam, a nagy hasam, vagy a hosszú, vékony, de vádli nélküli lábam. Ez vagyok én és nem szégyellem másoknak is megmutatni! Nem rejtegetem, nem bújok el, nem álcázom a testi hibám. Ha olyan a kedvem, simán kivillantom a “hájat” a hasamon egy csípőfarmer és egy rövidebb felső kombinációjával Nyáron szeretem a rövidke, lenge ruhákat, mini szoknyákat, pedig ezek valamilyen szinten előnytelenek, mert a testhelyzetem miatt hátul felcsúsznak a derekamig, és mások szemében viccesen nézek ki. 

Megszólnak érte? Szerintetek érdekel? Ez lett az én ízlésem!

Az élet, a gondolkodásmódom és a testem ilyennek formált. Ugyanúgy, ahogy a kihívó stílusúakat, a gothokat, a sportruházat szerelmeseit, vagy a testesen is leggingset hordókat is. Mi és ők ezekben érzük jól magunkat, ezekben mozgunk otthonosan, ezekkel fejezzük ki azt, amit érzünk, ezekben a darabokban lehetünk igazán boldogok.

Miért kellene megszólni, lenézni, sőt megfosztani másokat az örömüktől, a komfortérzetüktől, csak azért, mert másképp gondolkodnak, másképp élnek, mint mi? Mivel rosszabbak ők?

 

 

fotó: Lauren: Disdain / Flickr

 

Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a - majdnem - napi frissekért!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mészáros András says:

    Üzenem a konzervatívoknak, hogy ha annyira értéket akarnak őrizni, akkor egymás elfogadása is egy megőrzendő érték!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!