Sub Rosa

Túrázás egy háromévessel

Az egész ötlet onnan jött, hogy drága Nati, na nem a Zselyke, kitalálta, hogy milyen jó dolog a munkatársaival kirándulni egyet a Pilisben május elsején, azaz Majáliskor (=munka ünnepén), ami éppen egybeesik az anyák napjával is. Nagyban mérgelődtem, hogy a gyerek apjában egyáltalán felmerült, hogy ismételten a kollégáit választja, nem pedig a családját. Mégis anyák… Tovább »

Hol van a gyerekem???

Zseb lassan három éves lesz, és még mindig nagy cicista. Szeptemberben kezdődik az ovi, sőt mitöbb, június közepén egy teljes hétre a nagyszülőkre lesz bízva, mert mi, a szülei, Franciaországba utazunk – kettesben.♥ Szóval lassan itt lenne az ideje, hogy leszoktassam a szopizásról. Nekem is nehéz, de a fiamnak piszkosul. Lehet, hogy a leszoktatás tudata, lehet, hogy… Tovább »

Két és fél éves lurkó – VIDEÓ

Zseb éppen ma 30 hónapos, azaz két és fél éves lett. Azaz csak lesz este, de ugye megengeditek nekem, hogy már most felköszöntsem a következő videóval (még mindig csak ismerkedem a Movie Makerrel, szóval nézzétek el a kezdetlegességét):   Tegnap olvastam, miket kellene tudnia egy 30 hónapos gyereknek. Megrémültem tőle, mert Zseb nem éppen úgy… Tovább »

Megszökött a cica

Hope cicus nőstény. Legelső állatorvosi vizsgálatkor említették, ajánlott az ivartalanítás, mert ha kinti macsek lesz, számíthatunk a kiscicákra, ha pedig benti, a gyakori tüzelés igencsak kellemetlen mellékhatásokkal jár. A születési idejét figyelembe véve áprilisban kellett volna megoperálni, viszont úgy jött ki a lépés, hogy hétköznap nem jártunk vidéken. S több ezer forint különbség van egy… Tovább »

“Azzá válsz, amit épp teszel.” – Rémi Gaillard

Zseb kedves időtöltéseinek egyike a Youtube-csatornák nézése. Nemcsak meséket néz, hanem állatokat is. Jobban szeretem az interneten kiválasztani, milyen műsorokat engedélyezek neki, mert mondjuk a National Geographicon vannak nagyon brutális felvételek is. Az apjával találtak rá Rémi Gaillard videóira. Csiga… Csiga… Csiga! Szóval csigás videót kellett keresni neki, és a következőre bukkantunk (várjátok ki  a végét!):   Bevallom… Tovább »

Környezetvédelem az otthonunkban – 3. rész

(Az előző részeket itt és itt olvashatjátok.) Amíg bele nem kezdtem ebbe a cikk-sorozatba bele sem gondoltam, hogy amiket én elvből elutasítok, azok közül is több idetartozik: Tilos a dohányzás! Nem csak az egészségre  káros a cigarettázás, hanem a környezetre is az! Az állatok ugyanúgy lehetnek passzív dohányosok, mint az emberek. A dohányfüst elősegíti a… Tovább »

3 éve már…

Te voltál az első gyermekem, az én elkényeztetett kislányom. Makogtál, ugráltál, haraptál, igazi kis vadóc voltál. Végigszenvedted velem az egyetemet, a szenvelgéseim, a költözéseim, meg minden egyebet. Ketten voltunk sokáig, majd jöttek a többiek, de mi akkor is megmaradtunk egymásnak. Puszikat kaptam tőled, a reggeli ébresztéseid a mai napig fájdalmas mosolyra késztetnek.  Örökké hiányozni fogsz!… Tovább »

A cicánk szobatisztaságáról

Furcsa mód, amióta 3 éves koromban kiköltöztünk a családi házunkba, van cicánk. Viszont az eddigi összes kinti macska volt. Ezért fogalmam sem volt, mivel jár egy benti macsek tartása. Szerencsére, Hope már a kezdetektől bentinek lett szocializálva. Az első perctől fogva dorombolt, bújt, jött simogatást kérni, tudta, hol az alomtálca, amibe bele is piszkított. Gondoltam,… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – 3 kívánság

Karácsonykor kihagytam a kívánságlistás posztot a VKP-n, de most összeszedem a bátorságom… Első kívánság: világbéke helyett békés együttélés a természettel Tudom, hogy sablonszöveg, meg minden szépségkirálynő óhaja a világbéke, de a lelkemnek valóban az egyik legfontosabbika lenne, hogy ne bántsunk senkit és semmit. Legfőképp akarattal ne! Biológia órán azt tanultuk, hogy a a növényeknek nincs… Tovább »

Hope

Ti mit tesztek, ha féltek valamitől? Belevetitek magatokat, hogy minél előbb túl legyetek rajta, vagy örökké kifogásokat kerestek, hogy minél később kelljen szembenézni vele? Én az utóbbihoz tartozom. Addig húzom-halasztom a dolgokat, amíg csak lehet, vagy nem jön egy isteni szikra, hogy ideje szembenéznem a végzetemmel. Most legalább 6 évig odáztam el a dolgokat. Zseb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!