Sub Rosa

Lehet egy császár csodálatos? Simán! – egy pozitív szülésélmény

Vasárnap, 2017. március 12-én, délben még semmit sem sejtettem. Ott ültünk a nagyimék asztalánál, s keresztapummal beszélgettünk, mikorra is várható Babó születése. Még volt két hetem. Bár szerettem volna, ha előbb jön, mert már nagyon, de nagyon fájt mindenem, nehezen viseltem szinte az egész terhességet, de azért reménykedtem abban is, hogy március 23-án még simán… Tovább »

Amilyen az első napod, olyan az éved

Újévi babona: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben.    Rengeteg mindent szeretnék csinálni ebben az évben, ezért eldöntöttem, hogy ami fontos számomra, arra január elsején (pénteken) szánok is pár percet. Újévi fogadalmat nem tettem, mert igazán csak egyetlen egyet szeretnék kérni az élettől: legyünk mindannyian boldogok! (És ebbe beletartozik az is, hogy… Tovább »

[xmas TAG 6-7. nap] 5 könyv nem(csak) karácsonyra + 1 fénykép egy korábbi karácsonyunkról

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem? Karácsonyi könyveket kellene ajánlani. Őszinte leszek, egyetlen egyet ismerek: Dickenstől a Karácsonyi éneket, de azt sem olvastam, csak a filmfeldolgozását láttam. A kedvenc könyveimről… Tovább »

[xmas TAG 4-5. nap] 5 legjobb karácsonyi dal + egy ajándék, aminek igazán örültem!

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem?  A hétvégéket általában családdal töltjük, ilyenkor nincs túl sok időm gép előtt ülni. Emiatt a hétvégi tagekkel kicsit megkéstem, így most kaptok kettőt, s valószínűleg… Tovább »

[xmas TAG az 1-2. nap] avagy filmek és kívánságok a karácsonyra

A bloggerek világában nagy divat, hogy TAG-okat írnak és kihívásokban vesznek részt. Ha már most a gyönyörűséges névjegykártyámon* blogger szerepel titulusként, akkor illik nekem is részt vennem legalább az egyikben. Esetleg mindkettőben? Oké, most összekötöttem a kettőt, és jelentkeztem Suz’n kihívására az MBBK oldalán. Na de miről is van szó?   A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony… Tovább »

Ki tud megbocsátani egy vétkes anyának?

Tegnap írtam. Írás közben megszokottan ment a tévéből a háttérzaj. Jobban mondva nem is a tévéből, hanem a megosztott képernyőről egy film. Third person. Innen nagyon is SPOILER!!!!!! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Mit gondoltok a férfi-nő barátságról?

Ti hisztek benne? Én nem. Lehet, hogy mert sosem volt igazán férfi barátom. Lehet azért, mert azoknál a férfiaknál, akik közel álltak hozzám, a vége mindig az lett, hogy az egyikünk többet érzett a másikunk iránt, vagy éppen a beszélgetéseink témája kimerült az egymás dicsérésében, hogy mennyire kívánatos, szexi a másik. A szexuális túlfűtöttség mindig is… Tovább »

Hívják a bábát

Nem felejtettem el az ígért írásokat, de ahogy tegnap már láthattátok a Facebook-oldalamon, találtam egy új sorozatot. Szóval, írás helyett most filmet nézek. Jennifer Worth azonos című regénye alapján készült BBC-sorozat, ami az ’50-es évek Londonjába kalauzol minket. Jobban mondva London legszegényebb negyedébe, az East Endre (ahol a XIX. századi sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack is szedte… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – 3 kívánság

Karácsonykor kihagytam a kívánságlistás posztot a VKP-n, de most összeszedem a bátorságom… Első kívánság: világbéke helyett békés együttélés a természettel Tudom, hogy sablonszöveg, meg minden szépségkirálynő óhaja a világbéke, de a lelkemnek valóban az egyik legfontosabbika lenne, hogy ne bántsunk senkit és semmit. Legfőképp akarattal ne! Biológia órán azt tanultuk, hogy a a növényeknek nincs… Tovább »

Penny Dreadful

Biztosan írtam már, hogy az angol viktoriánus kor áll hozzám a legközelebb.* Szeretem az akkori stílust, mind ruhákban, mind építészetben, mind beszédben. Magával ragadó a hangulata. És nem csak a felsőbb rétegek életvitele vonz, hanem úgy az egész. Gőzgépek zakatolása, füstfelhő, patadobolás. Ezért kifejezetten keresem azokat a filmeket, sorozatokat, amik ezt a világot mutatják be…. Tovább »

Milliomos hősöm

A – főleg szirupos – romantikus történetek főszereplői között gyakran találkozhatunk az ellenállhatatlan, férfias, okos, mindent kézben tartó és irányító multimilliomos karakterével. Általában ők azok, akikbe belezúgnak a kissé béna, esetenként lúzer, de az elején tutira nem kirívó főszereplőcsajok. Ráadásul valamilyen oknál fogva ezek a tökéletes, addig másoknak elérhetetlen férfiak, naná, hogy kibe esnének bele,… Tovább »

Ratatouille, du vin et dimanche soir

Egy üveg száraz Villányi Cuvée, pár falat oliviás bagett, szerelmes pillantások… A gyerkőc közben a L’Ecsót nézi teljes odaadással, melyből dallamos francia sanzon szól… Les rêves des amoureux sont comme le bon vin… Nézzétek meg Zsebről készült képeimet a Facebookon, az Instagramon, vagy a Twitteren! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Gyerekbántalmazás – hol a határ?

Ismét – majd’ 10 év után – koreai sorozatokat nézek. A mostani – néhány éves – sorozatok “friss vért” kaptak, azaz életszerűbbek lettek (csókjelenet, kevesebb szappanopera feeling, tabukérdések, stb.). A legújabb egy szellemes dorama volt, a Master’s sun. Nem a filmről fogok nektek itt regélni, hanem az egyik rész mondanivalójáról. Gyors összefoglalásban arról szólt, hogy… Tovább »

Fapad

Ismét egy sorozat ajánlót kaptok ma. Amilyen magamba fordulós napom volt, legalább egy félóra kikapcs. Ráadásul – kivételesen – magyar, nagyon magyar. Nézzétek meg Zsebről készült képeimet a Facebookon, az Instagramon, vagy a Twitteren!És szavazzatok a Sub Rosára a Goldenblogon!! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Selfie

Befejeztem a Criminal minds-ot (a most kijövő 10. évad van már csak hátra), ezért új sorozat(ok)at kerestem. A Dextert ajánlották, de mielőtt hozzákezdhettem volna, Reeka blogján ráakadtam a Selfie-re.  A pilotot meg is néztük a gyerek apjával, és így az első rész után megvan a mostani kedvenc sorozatom. A következőkben sok-sok SPOILER lesz. Ha már néhány napja… Tovább »

Filmajánlók

Veletek előfordult már, hogy csak úgy megtaláltak a filmek? És ha egy kis vidám, könnyed darabról is volt szó, elgondolkodtatok rajta? Mintha csak nektek íródott volna az a történet?   Én nagyon sokszor érzem ezt. Most is – ráadásul két új film is megtalált.   Anyabuli   Nincs három gyerekem és nagyon nem vagyok rendmániás…. Tovább »

Zenedélután

Zseb nagyon nyugtalan a napokban. Tegnapelőtt este sírdogált egy órát, amit megduplázott tegnap. Ma még nincs öt óra, de már a délután azzal telt, hogy a mami aludt, a nagy fáradtságtól* sírt. Hol ideraktam hol oda, miközben a Phantom of the Operát hallgattuk. Az hittem, hogy mindegyik számot oda-visszafújom a musicalből, mert a 2004-es filmet moziban… Tovább »

Esti altató

Mr. Férfi angolul szokta nekünk énekelni. <3 Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Jósló derékfájás

Ma azt hittem egy ideig, hogy megyünk a kórházba és szülünk. Az egész onnan jött, hogy délután felállva a derekamba hasított a fájdalom, ami a vécére üléstől még inkább fokozódott. Megint jövök a csillagokkal, de tényleg megjelentek a fájdalom sárgás-fehér foltjai a szemem előtt.  A derékfájásról rögvest a vajúdás jutott eszembe… Így fel is hívtam… Tovább »

Hétfői momentumok

A mai nap nem is ma kezdődött. Inkább a tegnapnak a kiterjesztése. Végül csak hazajöttem vidékre – a lehető legfáradtabban. Vasárnap ellenére korán keltünk, mert Zsebi Baba szokásához híven 5 óra felé ébresztett, Mr. Férfi pedig utána már nem tudott visszaaludni. Előtte való este pedig TerraNovát néztünk. Ismételten megvilágosodtam: ízlésficamban szenvedek, mert ami nekem tetszik,… Tovább »

Fránya kolleginák…

Minden kapcsolatban van egy Natasha… Emlékeztek még arra, ki állt Darcy és Jones közé az első Bridget Jones filmben? Na, nem Cleaverre gondolok, hanem arra az ügyvéd pipire, akivel Marc együtt dolgozott az egyik ügyön (a másodikban ugyanazt a karaktertípust éppenséggel Rebeccának hívták). A film egyik legromantikusabb jelenete, amikor Colin Firth azt mondja, hogy „I… Tovább »

AP…?!

Biztos én vagyok a hibbant, főleg azok után, hogy régen éppen én hangoztattam az ellenkezőjét, DE… egy PG-13 amerikai besorolású filmet, melynek műfaja thriller, vasárnap reggel 9-kor kell levetíteni a tévében? Persze, régen, amíg nem vártam gyermeket, addig ezt tartottam a legtisztességesebbnek, mert én is filmezni szerettem volna…  Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál?… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!