Sub Rosa

Babó is öt hónapos már!

A gyerekek apja azt mondta, hogy készítsek Babóról is havi számadást, mert még a végén megsértődik, hogy Manóról másfél évig minden hónapban írtam, róla meg egyet sem. Szóval így majd’ félév után itt az első – az elmúlt 4 hónapról meg egy következő posztban ( ha amikor lesz időm) számolok be. Súly: 7,75 kg (Zsom is ennyi… Tovább »

Anyuka, nem vesz levegőt! – beadták a Prevenart

Leszögezem: nem vagyok oltás ellenes! Sosem elleneztem a kötelezőket, sőt az ajánlottak közül is szinte mindegyikkel beoltatom a fiaim. És a jövőben is fogom!   Babót napra pontosan 2 hónaposan kellett vinnem a 2 hós státuszvizsgálatra, amikor is két kötelező oltást is kapnak a kicsik: a kombinált Pentaximet (diftéria, pertusszisz, tetanusz, IPV és H. influenzae… Tovább »

Van egy három évesem!

Ahogy mostanság vissza-visszaolvasom a 3-4 évvel ezelőtti posztjaimat, rájöttem, nem is volt olyan rossz, hogy havonta írtam számadásokat Zsebről. Most értettem meg, hogy kelleni fognak még azok!  Idén mindez nagyon szépen kimaradt, mert ugyan az éves védőnői státuszvizsgálatra időben, május másodikán vittem el, az orvos viszont ennél jóval később 39 hónaposan látta.  Súlya: születésnapjakor 14 kg volt, de… Tovább »

Zseb kétéves

Zseb pontosan 2 év 2 hét 4 napos. Azért vártam eddig az (éves) számadással, mert ma mentünk védőnői státuszvizsgálatra, és reménykedtem, mostanra pontos adatokkal szolgálhatok. Tévedtem.  kiló: 12 kg 60 dkg egy plüss kockával együtt. Két hónapja pontosan 12 kg volt. Három éves koráig kell 13 kg lennie, szóval nem kell aggódnunk: meglesz. centi: 90 cm volt 2… Tovább »

Futószalagos gyerekek – a Heim Pál bőrgyógyászatán

Biztos megosztó lesz a mostani poszt, és csak az fog érződni belőle, hogy alapjáratban idegenkedek a magyar egészségügytől… Tavaly (pontosan egy éve) már jártunk Zsebbel a budapesti Heim Pál kórház bőrgyógyászatán, ahol megállapították, hogy atópiás dermatitise van. Szóval semmi sem ért váratlanul a pénteki napon, mindennek ellenére ismételten bosszankodtam rajta. Szemölcsök jöttek ki a nyakán… Tovább »

15 hós oltás

Oltás előtt fodrásznál jártunk A doktornőnk ugye elment Svédországba, most helyettesítik, amíg 3 hónap múlva vissza nem jön. Nagy valószínűséggel kint marad, de mivel nem 100%, így nem keresnek még helyette másik gyerekorvost. Közben a héten a védőnőnk is szabadságon van. Azonban vasárnap töltötte be Zseb a 15. hónapot. A héten vagyunk itt vidéken, jövő… Tovább »

Fütyi kérdés

 Az egész felvetés onnan jött, hogy a doktornőnk kiutazik Svédországba*, nekem meg keresnem kell egy új gyerekorvost. Eddig vidéken volt az állandónk, néha vittem csak el Pesten ahhoz, akihez – az azóta nyugdíjazott – védőnőnk küldött. Egy kedves, de idős doktornőhöz. Amint azt már láthattátok, vannak elveim a gyerekneveléssel. Ilyen az orvoslás kérdése is. Nem… Tovább »

1 éves státusz 13 hónaposan :)

KicsiB és Zseb Hiába vagyunk itthon többet, a vidéki gyerekorvoshoz ragaszkodom (amíg csak lehet, mert most hallottam nagy bánatomra, hogy el fog menni). Egy hónappal korábban kellett volna megmutatnom neki Zsebet, amikor egy éves volt, de nem jutottam el hozzá – csak most. Végre, mert most így hivatalos és pontos adatokkal szolgálhatok 🙂 Testtömeg: 10210… Tovább »

Valaha vége lesz?

Még egy hét se telt el a februárból, de már a végét várom. Régen jött össze ennyi negatívum, mint mostanság. Minden napra kijutott valami.   Szombat – február 1. Szép napnak indult. Túlságosan is. Délelőtt tettem-vettem, délután a Kínai Újévet ünnepeltük a Millenárison. Manó mei-tai-ban, hol az apja ölében, hol az enyémben, a végén pedig… Tovább »

8 hónapos nagyfiú

Újabb hónap… A pontos adatokat nem tudom, mert most sem lett lemérve.  Súly: este bepótolom, amikor az apja is itthon lesz. A babamérlegünk egyébként kölcsön lett adva – ezzel mérték le a karácsonyra vett halat 🙂 Fog: a legnagyobb kérdés mostanság. Még egy sem bukkant elő, de már minden nap azt várjuk, abban reménykedünk. Ugyan… Tovább »

A dokinőről pár sor…

Kiakasztott a gyerekorvos….   Utoljára 5 hónaposan voltunk. Mikor betöltötte a félévet, telefonáltam a védőnőnek, hogy most vagyunk 6 hónaposak, de nem vagyunk otthon két hétig. Semmi gond, menjünk a legközelebbi keddi nap, amikor már tudunk.* Két hét múlva (november 5-én, mert még akkor anyum is itthon volt) mentünk. A védőnő nem is emlékezett rá,… Tovább »

A dudor

  Ahogy sejteni lehetett, a lengőbordája még nem lejátszott meccs. A hét eltelt, de a pukli továbbra is ott van, sőt mintha nagyobbodna – megnyugtatok mindenkit, hogy ez csak az aggódó anyai szemnek tűnik úgy –, így inkább elvittem még egyszer orvoshoz.   Most itthon vagyunk, így az itteni védőnőt – aki ráadásul Mr. Férfi… Tovább »

Kisbabáknál minden egy hét

A Tiszánál voltunk, s elmentünk fürödni. Igazság szerint ez csak azért fontos, mert ott vettük észre, de még mielőtt rosszra gondolnátok, az előtt, hogy bármi olyat csináltunk volna a gyerekkel (nem, nem vittük be a vízbe). Levetkőztettük, és két lilás pötty volt a hátán. Olyan szemölcsféle, de az a kiálló bőrdarabkás. Megijedtem. Rögvest hívtam a… Tovább »

3 hónapos

Igen, már megint itt tartunk: Testhossz: 63 cm (4 centi egy hónap alatt) Súly: 6260 gramm (3 hónap alatt megduplázta a születési súlyát. Előre félek, mekkora lesz a későbbiekben) Pelenka: 3, úszópelenkánk is van – egyszeri és mosható is Evés: kizárólag anyatej. Általában 2 óránként, de nem tartanak sokáig a szopizások. Éjszaka még eszik egyszer-kétszer… Tovább »

1 hónapos adatok

Az ajándékba kapott zokni először Frodó lábán Igaz, holnap lesz 5 hetes, de ma voltunk a gyerekorvosnál,így ma vetek számot az elmúlt egy hónapról (reméltem, ilyenkor okosabbakleszek – de nem sokkal lettem az). Tudom, tudom, megint Anitól „lopok”, de olyan jó dolgokattesz ki Rédi blogjára, így utólagos engedelmével egy hasonló számadatokat nézekén is (ezért az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!