Sub Rosa

Miért nem lettem anyatejleadó anya?

Az alapötlet… A csecsemőosztályon egy ikres anyuka lett a szobatársam. Nekem azonnal megindult a tejem – nem volt nehéz így a második gyereknél, na meg alighogy abbahagytam előtte a szoptatást. Viszont az ikrek első gyerekek voltak és az anyának sem úgy indult, ahogy szerette volna. Mindhármuknak tanulnia kellett a szopizást, míg én és Babó úsztunk… Tovább »

 Bódultságban szép az élet – Uszodaszemölcs levétel a Heim Pálban

Márciusban a Heim Pálban megállapították, hogy uszodaszemölcsei vannak Zsebnek, amiket bódításban fognak lekanalazni neki. Március 17-re kaptunk időpontot, viszont csak most kedden sikerült valóban el is jutni a beavatkozásra. Először Zseb lázasodott be, utána a doktornő, legvégül pedig az aneszteziológus ment el valamilyen konferenciára. Bódítás előtt ugyanúgy nem ehetnek-ihatnak a gyerekek, mint a rendes altatás… Tovább »

Futószalagos gyerekek – a Heim Pál bőrgyógyászatán

Biztos megosztó lesz a mostani poszt, és csak az fog érződni belőle, hogy alapjáratban idegenkedek a magyar egészségügytől… Tavaly (pontosan egy éve) már jártunk Zsebbel a budapesti Heim Pál kórház bőrgyógyászatán, ahol megállapították, hogy atópiás dermatitise van. Szóval semmi sem ért váratlanul a pénteki napon, mindennek ellenére ismételten bosszankodtam rajta. Szemölcsök jöttek ki a nyakán… Tovább »

Boldogságos egy évesem!

Ez a nap más mint a többi, ezt te is jól tudodMásként kelt fel reggel a nap és másként járt a hold   Drága Kisbabám, elmúlt életünk első közös éve, idősebb lettél, már megkaptad életed első gyertyáját is. Hatalmasra nőttél, okosodtál, de továbbra is az én édes kisbabám maradtál. Köszönöm neked az elmúlt 12 hónapot,… Tovább »

Visszaszámlálás indul

Pont egy hónap múlva lesz 1 éves. Már tudom, hogy mit szeretnék neki venni, tortát is akarok neki, de még fogalmam sincs, milyen ízű legyen. Azt pedig végképp nem sejtem, hol is fogjuk tölteni azt a napot. Aznap ér Magyarországra anyum, hívtak a keresztapum is a Tiszára, de itt vidéken is jó lenne, vagy otthon… Tovább »

Valaha vége lesz?

Még egy hét se telt el a februárból, de már a végét várom. Régen jött össze ennyi negatívum, mint mostanság. Minden napra kijutott valami.   Szombat – február 1. Szép napnak indult. Túlságosan is. Délelőtt tettem-vettem, délután a Kínai Újévet ünnepeltük a Millenárison. Manó mei-tai-ban, hol az apja ölében, hol az enyémben, a végén pedig… Tovább »

A dokinőről pár sor…

Kiakasztott a gyerekorvos….   Utoljára 5 hónaposan voltunk. Mikor betöltötte a félévet, telefonáltam a védőnőnek, hogy most vagyunk 6 hónaposak, de nem vagyunk otthon két hétig. Semmi gond, menjünk a legközelebbi keddi nap, amikor már tudunk.* Két hét múlva (november 5-én, mert még akkor anyum is itthon volt) mentünk. A védőnő nem is emlékezett rá,… Tovább »

Csak ülök…

Kisírt szemekkel ébredtem. Vagyis nem is aludtam. Éjfél felé próbáltam ledőlni, mert szétment a fejem. A sötétben még inkább kattogott az agyam. Annyira szerettem volna megbeszélni, annyira szerettem volna egy kis vigaszt kapni, de csak Zseb szuszogott ott mellettem. Aminek végül is nagyon-nagyon örültem, mert a múlt héten megint becsipogott a riasztó. Beszéltem tegnap a… Tovább »

Ultrahangon

Nem a poszthoz kapcsolódik, de itt olyan édes Az ultrahangos beutaló időpontja most péntekre szólt. Mr. Férfi dolgozott, így apum kísért el Zsebivel. A Heim Pál Kórháznak két bejárata van. Az egyik a sürgősségi, a másik a rendelőintézet, de maga az épület ugyanaz, sőt a szinteken át is lehet menni az egyikből a másikba. Legelőször… Tovább »

A dudor

  Ahogy sejteni lehetett, a lengőbordája még nem lejátszott meccs. A hét eltelt, de a pukli továbbra is ott van, sőt mintha nagyobbodna – megnyugtatok mindenkit, hogy ez csak az aggódó anyai szemnek tűnik úgy –, így inkább elvittem még egyszer orvoshoz.   Most itthon vagyunk, így az itteni védőnőt – aki ráadásul Mr. Férfi… Tovább »

4 hónapos

Igaz, már 8 napja betöltötte a negyedik hónapot, de ma voltunk oltáson. Két szurit kapott, az apja simogatta, fogta le, míg én utána nyugtatgattam.   Jöjjenek az adatok:   fejkörfogat: n.a. most sem mérték meg neki   súly: 7260 gramm, de mivel nyughatatlan volt, így nem lehetett megmérni normálisan. Volt az 300 feletti is… És… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!