Sub Rosa

Bezártak a szekrénybe!

Igazándiból csak azért írom le, hogy a későbbiekben is jót derülhessek rajta…  Valahol most örülök, hogy Zseb nem jár közösségbe, mert most biztos lehetnék benne, hogy mindenkinek elújságolná, hogy bezárták  szekrénybe! És tényleg! A gyerekem ott gubbaszt a gardróbban, csukott ajtó mögött, mert rosszat tett. De hogyan jutottunk el idáig? Nem vagyok híve a jutalmazó-büntető nevelésnek,… Tovább »

Mese, mese mátka a piros kisautóról is

“A szülők egy része nincs tisztában azzal, hogy minden életkorban másfajta mesélésre van szüksége a gyerekeknek, van egy fokozatosság benne. Már a másfél-kétéves gyermeknek is mesélhetünk, a saját napjának történéseit, mozzanatait idézhetjük fel, később megtehetjük ugyanezt egy kis medvebocs történetébe átültetve. Ezután következnek az állatmesék, majd 4-4,5 éves kortól a tündérmesék. A már olvasni tudó gyermeknek… Tovább »

Gyerekszáj – 2. rész

A mostani poszt nem lesz valami érdekfeszítő. Sőt, aki követ a Facebookon, már olvashatta is külön-külön. Mégis, rájöttem, a közösségi oldalon nem maradnak meg a bejegyzések hosszú távon. Ezért most csokorba szedem, miket mond mostanság Zseb.   Néha felcseréli a másalhangzókat: picő lett a cipőből. * Éppen szopizott (még mindig): – Finom cicitej. * A cicakaka szótól hülyét… Tovább »

Gyerekszáj – 1. rész

-Az, mi az? – mutat rá a Lego-katalógusban a fentebbi képre. – Traktor. – Légyszi, traktor. – De hát az csak egy kép! – Légyszi, traktor! – Manócska, az kellene neked? – Kell – és mosolyog, mert azt hiszi, megkapja. – Azt nem lehet, az csak egy illusztráció. – Légyszi, anyaaa. Légyszi, traktor. – Az nem… Tovább »

Ismerkedj gyerekkel!

Állapotosan felfedeztem, hogy a leendő apák milyen vonzóak a nők szemében. Később erre a gyerek apja is felhívta a figyelmem, sőt a hétvégén Csoki is megjegyezte, hogy jövőre már Zsebbel együtt megy csajozni, mert vele sokkal könnyebb helyzetben van. Na, de mi a helyzet az anyákkal? 🙂 Első meggyőződésem az volt, hogy a gyerek jelenléte… Tovább »

Megszökött a cica

Hope cicus nőstény. Legelső állatorvosi vizsgálatkor említették, ajánlott az ivartalanítás, mert ha kinti macsek lesz, számíthatunk a kiscicákra, ha pedig benti, a gyakori tüzelés igencsak kellemetlen mellékhatásokkal jár. A születési idejét figyelembe véve áprilisban kellett volna megoperálni, viszont úgy jött ki a lépés, hogy hétköznap nem jártunk vidéken. S több ezer forint különbség van egy… Tovább »

“Azzá válsz, amit épp teszel.” – Rémi Gaillard

Zseb kedves időtöltéseinek egyike a Youtube-csatornák nézése. Nemcsak meséket néz, hanem állatokat is. Jobban szeretem az interneten kiválasztani, milyen műsorokat engedélyezek neki, mert mondjuk a National Geographicon vannak nagyon brutális felvételek is. Az apjával találtak rá Rémi Gaillard videóira. Csiga… Csiga… Csiga! Szóval csigás videót kellett keresni neki, és a következőre bukkantunk (várjátok ki  a végét!):   Bevallom… Tovább »

Dacolunk, dacolunk, dacolunk…

Először is le szeretném szögezni, hogy Zseb még nincs kétéves, és az az egy hónap feljogosít még arra, hogy ne vegyem őt egy kalap alá a rémes kétévesekkel! A poharam! Persze, már réges-rég belépett ő is a dackorszakba, keresi a határokat – mind a természetét, mind az enyémet, de ezt még javában nem írnám kezelhetetlennek… Tovább »

Selfie

Befejeztem a Criminal minds-ot (a most kijövő 10. évad van már csak hátra), ezért új sorozat(ok)at kerestem. A Dextert ajánlották, de mielőtt hozzákezdhettem volna, Reeka blogján ráakadtam a Selfie-re.  A pilotot meg is néztük a gyerek apjával, és így az első rész után megvan a mostani kedvenc sorozatom. A következőkben sok-sok SPOILER lesz. Ha már néhány napja… Tovább »

Ciki,nem ciki, ez történt… Pelusos sztori…

Oké, lehet, hogy a következőt nem kellene megosztanom… Reggelente kávéval kezdem a napot. Amíg meg nem iszom, addig velem nem lehet mit kezdeni, kómás vagyok. Ilyenkor szoktam megnézni a kedvenc Criminal minds sorozatomból egy-egy részt*, majd megyek ki a fürdőbe felébredni.Zseb, amíg kávézom, alszik, de amikor kivonulok a fürdőszobába, valamilyen belső hangra felébred, és tipeg… Tovább »

Féltékeny

Végre eljutottunk a 10. hónapos orvosi tanácsadásra. Megmérték, most csak 9800 gramm volt (szerintem csak más volt a mérleg…), 76 centiméter. Csak? Nagyobbnak gondoltam… véleményezték a fiúk a családban. Oké, én is, de én csendben maradtam. Vizsgálat után a váróteremben találkoztam Juli18-cal. Meg volt beszélve, a karikás kendőmet hozta vissza. A nagyobbik fiát, NagyB-t akarta… Tovább »

Véleményez a gyerek…

Hol volt, hol nem volt, az Óperencián túl volt egy fehér rét. Bizony, nem zöld volt az a rét, ahol zöld fű nő. Fehér volt az a fű, amely azon a bizonyos réten nőtt. Fehér bárányok legelték a fehér füvet, mégis a kedvenc eledelük a fehér réten növő sárga virág volt. A virágtól úgy szikrázott… Tovább »

A puki

Tegnap délután jöttünk haza vidékről. Indulás előtt még megciciztettem Zsebet, amin viszont elaludt, így már alva tettük be az autósülésbe is.  Szerencsénkre szinte az egész utat végigaludta, az utolsó félórában ébredt csak fel. Féltünk, hogy sírni fog, cicit akar (hiszen akkor ébredt), de a drágaságom csendben mosolygott csak az apjára. Meglepődtünk, milyen jó kisfiú, amikor…… Tovább »

A banán

Vicces, de undi sztori lesz a következő, úgy olvassátok! Filmnézés közben Zsebecském cicire kéredzkedett. Hanyatt feküdtem, őt a mellkasomra fektettem, hogy kényelmes legyen mindkettőnknek. Nem nagyon volt éhes, inkább csak az ínye fájdogálhatott, mert a mellem helyett az államat kezdte el harapdálni. Hagytam neki, kicsit kellemetlen volt, de egyáltalán nem fájdalmas, inkább csak nyálas. Amikor… Tovább »

Nyakig…

A héten több időt töltünk kettesben Zsebivel, mint összesen eddig a három hónap alatt. Tegnap egész délelőtt kettesben voltunk, anyósomék csak délre jöttek, mert egyre fodrászhoz készültem. Készülődés előtt úgy voltam vele, hogy még megszoptatom, ne a nagyinak kelljen cumisüvegből megetetnie, mert az külön harci feladat*. Szoptatás közben hallom, hogy szépen dolgoznak a belecskéi, és… Tovább »

Inkontinencia

„A várandós nők és kismamák közel 72 százalékát érinti az inkontinencia, azaz az akarattól független vizeletvesztés.” Vital.hu Úgy látszik, elért engem is. Igaz, az ok nem éppen a terhesség, hanem a nátha, de tegnap este elég kellemetlen helyzetbe kerültem emiatt. 9 nappal a szülés előtt megfáztam. Apum volt az okozója, mert sikeresen összeszedett valahol egy… Tovább »

Bejelentkezés

– Szeretnék időpontot kérni a hétre? – Szabad időpontunk van a mai nap 19:00 órától, kedden és csütörtökön. – A mai jó lenne. – Bocsánat, 19:30-tól. – Az még jobb! Megbeszélem a párommal, hogy a mai nap is jó-e neki és mindjárt jelentkezem ismételten. … – Akkor szeretnék a mai napra bejelentkezni. – Sajnálom, betelt, az… Tovább »

A telefonbetyár

Nita meglátogatott, és mivel az áprilisi kismamák 89%-a fiút vár, így megnéztük, milyen fiúnevek elfogadottak Magyarországon (Lüszien, Odiszeusz, Gandalf…). Közben megszólalt a mobilom. – Igen – veszem fel, és a következő párbeszéd lett a vége: – Szia Baby! – Szia! – nem ismertem meg, azt hittem elsőként, hogy valamelyik családtagom szórakozik velem. – Hogy vagy?… Tovább »

Az örök kedvenc: sajtos tészta

A konyha sosem volt az otthonom. Néha bemerészkedem, szombaton is epres tortát sütöttem (természetesen megégett, és kihagytam a sót a tésztájából…), néha húst sütök, de általában Mr. Férfire hagyom a főzést. Amíg egyedül éltem a tudományom megállt a sajtos tésztánál. Először zacskós tésztákat főztem ki, majd rájöttem, hogy egészségesebb (amennyire a tészta + sajt kombó… Tovább »

A Gizi…

A mai poszt ismét rendhagyó lesz, mert nem történik semmi sem, azon kívül, hogy továbbra is vérzek. Helyette Mr. Férfi ma is alkotott. Tegnap  szoba átrendezésben vettünk részt, a Legóit felpakoltunk egy laminált lapokból összetákolt polcrendszerre, így a bútorokat is arrébb tologattunk. A ruháink egy része nem szerkrényben vannak, hanem gerinc ruhafogason. Így ide-odarakosgattuk őket…. Tovább »

A szex az utcán hever…

A mai reggelim “csak” 5.000 forintomba került.Viszont a rántottámat füstölt lazaccal készítették. Istenien finom volt, úgyis, hogy nem szeretem a tojást, jobban mondva magát a rántottát. Kiderült, hogy az iPhone-ra olyan applikációt is le lehet tölteni, ami mutatja a menstruációs-ovulációs periódusomat. (Több ilyen van, én a Monthly Cycles Free  – Period Calendar mellett döntöttem) Igaz, alapjáratban 28 napos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!