Sub Rosa

Miért nem lettem anyatejleadó anya?

Az alapötlet… A csecsemőosztályon egy ikres anyuka lett a szobatársam. Nekem azonnal megindult a tejem – nem volt nehéz így a második gyereknél, na meg alighogy abbahagytam előtte a szoptatást. Viszont az ikrek első gyerekek voltak és az anyának sem úgy indult, ahogy szerette volna. Mindhármuknak tanulnia kellett a szopizást, míg én és Babó úsztunk… Tovább »

Lehet egy császár csodálatos? Simán! – egy pozitív szülésélmény

Vasárnap, 2017. március 12-én, délben még semmit sem sejtettem. Ott ültünk a nagyimék asztalánál, s keresztapummal beszélgettünk, mikorra is várható Babó születése. Még volt két hetem. Bár szerettem volna, ha előbb jön, mert már nagyon, de nagyon fájt mindenem, nehezen viseltem szinte az egész terhességet, de azért reménykedtem abban is, hogy március 23-án még simán… Tovább »

Egy szoptatás vége

  Terhesen paramami voltam, de volt egy dolog, ami miatt sosem aggódtam: a szoptatás. Hiszen előtte semmit sem tudtam róla igazán, például milyen érzés az egész, mitől indul be a tej, mire kell odafigyelni. Meg a többi apróságról, amiről jó, ha tud egy anya, és nem a tévéből, újságból szerzi be a tudását. Viszont ebben a… Tovább »

Bólogatsz és megnyugszol! – 9. hét

Egy nő életében a fogorvos és a nőgyógyász az egyik legfontosabb kapcsolat. A páciensben egy fajta ősbizalomnak kell lennie feléjük. Én szó nélkül megbíztam a saját nődokimban, tudtam, hogy én és a gyermekem is jó kezekben vagyunk, nem kell aggódnom.  Igen ám, de hirtelen azzal kellett szembesülnöm, hogy kedvenc nődokim már nem dolgozik az István kórházban,… Tovább »

Meg sem lepett, hogy véres a bugyim…

Mikor menstruáltam utoljára? A franciaországi út során… Úgy június 15-e táján jött meg… Mostanság elég pontos, nem úgy, mint ahogy Zsebbel volt… Emiatt július 16-án már sejtettem, hogy megfogant bennem egy lélek, de a teszt igazán csak 25-én mutatott pozitívat. Akkor még nem is gondoltam, hogy ezzel a számítással milyen problémák adódnak. Az első két… Tovább »

Kórházban

 4 napot töltöttem a gyermekágyas részlegen. Az első éjszakát leszámítva csak pozitív véleménnyel lehetek róla. Alapítványi szobát nem kaptam – lehetőség lett volna az utolsó éjszakát ott tölteni, de akkor már feleslegesnek éreztem. A szobatársaim nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, a gyerkőcök – mindannyian fiúk – édesek. Külön fürdőszoba állt a rendelkezésünkre. Vittem Domestos kendőt… Tovább »

Megérkezett 3. rész – a császármetszés

Telki kórház Megnyugtatásomrafelhívták az orvosomat, aki azon nyomban útnak eredt. Azt nem tudom, hogyanintézte el a császárt, de beküldtek egy egyágyas szülőszobába (előtte mégelmentem pisilni, de nem sikeredett), ahol sóoldatos infúziót kötöttek – volnabe nekem. A jobb kezemben szuper erek futnak, a balban viszont a szülésznőkrémei. Olyan a vénám, hogyha meg is van, arrébb mászik,… Tovább »

Megérkezett – 2. rész: Bejutás a kórházba

Ebédelni mindenképp „étteremben” szerettünk volna. A Corvinnál van a Trattoria Venezia, ahová Mr. Férfi a születésnapomra foglaltatott asztalt, de helyette a nőgyógyászaton kötöttünk ki, mert pár hetes terhesen vérezni kezdtem. Azóta se mentünk el. Most pótolni szerettem volna, mert több alkalmam egy ideig biztosan nem lesz, hiszen Zsebivel vidéken vagyunk, ha meg mégis ott vagyunk,… Tovább »

Szülés előtti utolsó kórház látogatás – avagy mit meg nem tudunk a császárról, a betegségemről és az álmok elvetéséről

Tegnap azt hittem (apummal együtt), hogy reggel fél nyolcrabeérünk a kórházba, CTG, beszélgetés az aneszteziológussal, majd tíz felémehetek is tovább… Ehhez képest az egész délelőttöm (apumé is) ráment. A nődoki azt mondta, hogy lent az alagsorban megtalálom fél 8 után. Ne nagyon menjek később, akkor még a műtétek előtt elérjük azanesztest, aki majd dönt a fájdalomcsillapításról…. Tovább »

Utolsó vérvétel

A szülők a gyerekek megszomorítói… Nem igazán jókor mondom ezt, hiszen 13 nap múlva én is belépek a szülő kategóriába. Emellett én nagyon imádom a sajátjaimat, bár Mr. Férfi szerint jó lenne, ha hosszabb ideig elzárnának tőlük, főleg anyumtól, mert ha együtt vagyunk (legyen az személyes, online, telefon) tuti biztos, hogy összeveszünk, megsértjük egymást, és… Tovább »

Várhatóan április 23-a

A döntés megszületett. Ugyan szerdán a szülésfelkészítőn megint elbizonytalanodtam, mert annyira egy csodaszép dolognak írták le a természetes szülést, hogy szinte el is felejtettem a félelmeimet, az előttem álló fájdalmat. Az István kórház Budapesten az egyetlen szülészet, ami a baba-barát címet viseli. Ennek különösen örülök, mert olyan értékrendeket tartanak szem előtt, amiket én is vallok…. Tovább »

Ultrahang a kórházban

Ahogy már ígértem, a legutóbbi ultrahangról fogok most beszámolni. A nődokihoz eddig csak magánrendelésre jártam annak ellenére, hogy tudtam, szerda délelőttönként a kórházban is rendel. Bár aki egyszer beteszi hozzá a lábát egy privátrendelésre, többet nem fog meghívást kapni a Szent Istvánba. Kivéve, ha a páciens (ez esetben én) közli vele, hogy nem kapta meg… Tovább »

Vérvétel: terheléses cukorvizsgálat

Szerdán voltam terheléses cukorvizsgálaton. Előtte egy órával kellett ennem egy zsömlét és egy pohár tejet. Mivel utálom a tejet, így nyugodtan ehettem helyette egy natúr joghurtot. Ha az eredmény rossz lesz, utána lesz a cukros víz vizsgálat – erről még (remélem nem is kell majd) nem tudok írni. Reggel 7 órától van vérvétel a kórházban…. Tovább »

Már igazi baba?!

Tegnap reggel megint rám hozta a frászt a Printyő…. Jobban mondva már tegnapelőtt, de akkor csak olyan sárgás-rózsaszín folyásom volt, ami estére csökkent, így nem foglalkoztam vele. Reggel aztán elaludtam (Mr. Férfi ismételten külföldön, az ébresztőt meg elfelejtettem magam beállítani), így sietve szaladtam ki a vécére, ahol szokáshoz megfelelően törlés után vetettem rá egy pillantást… Tovább »

Emelkedett!

Ha autóval visznek a munkahelyemre, akkor nem kések el… Így már fél 8-kor próbáltam hívni a labort. Idekapcsoltak, odakapcsoltak, majd nem vették fel, csak az az irritáló zene játszódott újra és újra – közben meg pergett az óra (kíváncsi vagyok ezért mennyit kell majd fizetni). Egy óra múlva meguntam (jó, volt közte egy negyedórás reggeli… Tovább »

Rossz hírek és amikre még várni kell

Fogalmam sincs, hogy egy ß-HCG vizsgálat előtt lehet-e inni (enni), és ezt szépen elfelejtettem megkérdezni. Inkább nem ettem, nem kávéztam, még a gyógyszereket is későbbre halasztottam. Nem értünk oda 7-re, így nem lehettem az első, csak a 9., és legalább 45 percet kellett várakoznom.  Igaz még így is sikerült eggyel előbb bekerülnöm. Behívtak, odaadták a… Tovább »

Pánik

ELŐRE ELNÉZÉST A TÚLZÓ RÉSZLETEZÉS ÉS A KISSÉ VULGÁRIS LEÍRÁS MIATT!!! Délután 3 óráig minden rendben volt. Kicsit sárgább, erősebb volt a folyásom, de nem aggódtam. Megszokásból minden mosdóba menéskor ellenőriztem a bugyim, hogy ugye nem. Délután nem tetszett, olyan fura volt. Kezemmel leellenőriztem, de az sem nyugtatott meg, nem láttam véresnek, de olyan fura… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!