Sub Rosa

Babó is öt hónapos már!

A gyerekek apja azt mondta, hogy készítsek Babóról is havi számadást, mert még a végén megsértődik, hogy Manóról másfél évig minden hónapban írtam, róla meg egyet sem. Szóval így majd’ félév után itt az első – az elmúlt 4 hónapról meg egy következő posztban ( ha amikor lesz időm) számolok be. Súly: 7,75 kg (Zsom is ennyi… Tovább »

Blogversenyen indulok! Allianz!

  Olaszországban jártunk, amikor a blogom Facebook oldalán üzenetet kaptam egy blogversenyről, amit az Allianz indít. Ott helyben elolvastam a felhívást, tetszett is, és elhatároztam, jelentkezem is rá. A Sors kicsit megtréfált: több izgalmat hozott az életembe, mint azt remélni szerettem volna, így a jelentkezés kicsit (na jó, tényleg az utolsó pillanatra) kitolódott. Egy régebbi,… Tovább »

Hogyan nyaralj egy másfélévessel?

A mostani írás még tavalyi. A Liliputi oldalra készült, de mivel azóta eltelt több mint egy év, és nem jelentették meg, úgy gondoltam, a blogon a helye. Témája ugyan nyári, de szerettem, és nem akartam, hogy csak a fiókban (jelen esetben a felhőben) porosodjon.   Kisgyerekkel vakációzni? Bármikor, de azért főleg nyáron, jó időben, kényelmes, vízparti… Tovább »

A mentési akció

A szerepjáték másfél-kétéves kor között jelentkezik a gyerekeknél. Ezzel kezdik el átvenni a szüleik, más felnőttek viselkedésnormáit, szerepeit. A saját emlékeikből építkeznek, játsszák el azokat az élményeket, amelyek foglalkoztatják, valamilyen megoldásra várnak a lelkükben, vagy éppen fontosak, érdekesek a számukra. Ilyenkor ezeket újra élik, megoldási stratégiákat dolgoznak ki, feldolgozzák a bennük gyűlő feszültséget, félelmeket, egyéb… Tovább »

Egy képzeletbeli játék

Úgy látszik, havonta eljön az idő, hogy a lelkemet az írással kicsit helyre tegyem. Emiatt gondolhatjátok, hogy negatív személyiség vagyok, meg szeretek panaszkodni. Lehetséges, de tudjátok: a pozitív emberek többet csalódnak, mint a negatívak. 🙂 Most egy képzeletbeli játékra invitállak titeket! Játsszatok most velem! Ha mondanám és nem olvasnátok, most azzal kezdeném, hogy hunyjátok le… Tovább »

Éjszakai rejtekhely

Anyumék 10 hétig itthon voltak Magyarországon, most vasárnap fognak hazautazni. Leginkább vidéken töltötték az idejük nagy részét, én viszont Budapesten – nem szívesen zavartam volna… Ennek ellenére most így az utolsó héten, Zsebbel mégis lejöttünk hozzájuk, hogy együtt lehessünk még az utolsó napokban.* A régi gyerekszobám ugyanúgy néz ki, ahogy régen is, mielőtt bármilyen családi… Tovább »

Programajánló: Múzeumok éjszakája 2015

Minden évben izgatottan várjuk a Múzeumok Éjszakáját, ahol az éjjeli nyitva tartás mellett különlegesebbnél különlegesebb programokkal várják az érdeklődőket. Legutóbb csodálatos érzés volt a holdfényben romantikázni az Aquincum ókori romjai között, majd középkori recept alapján sütött kenyérlángost majszolni a csillagokat nézve. A Kisföldalattiból kiszállva a Honvéd Férfikar bordalát hallgattuk, a Vajdahunyadváránál pedig tűzzsonglőrökben gyönyörködtünk.  Zsebbel… Tovább »

Gyerekszáj – 1. rész

-Az, mi az? – mutat rá a Lego-katalógusban a fentebbi képre. – Traktor. – Légyszi, traktor. – De hát az csak egy kép! – Légyszi, traktor! – Manócska, az kellene neked? – Kell – és mosolyog, mert azt hiszi, megkapja. – Azt nem lehet, az csak egy illusztráció. – Légyszi, anyaaa. Légyszi, traktor. – Az nem… Tovább »

Ez az anya csak szalad – játszótéri kalandok

  Ma alig bírom elhagyni az ágyat, mert izomláz van a vádlimban, a bokáim sajognak, a talpam ég a tegnapi nap után, de néhány pillanatot leszámítva, amikor szarnak, értéktelennek éreztem magam, szuper mozgalmas volt, ami simán megért néhány kényelmetlenséget is:   A keddi 6 km-es séta (több és hosszabb megállókkal feldarabolva) alapozta meg az egészet,… Tovább »

Eredményhirdetés

Elérkezett Zseb születésnapja (és visszakaptam a laptopomat is), itt az ideje eredményt hirdetni! Először is mindenkinek meg szeretném köszönni, hogy kitöltötte a kérdőívem! Nagyon jól estek kedves, biztató szavaitok, ötleteitek. Amint látjátok, kezdem is megfogadni a sablon változtatással. Nem az igazi még, az az igazság , hogy van egy kép a fejemben, de sehogy se… Tovább »

Még 10 nap! – könyves nyereményjáték

Laptopom nincs, így hosszabb (azaz semmilyen) beszámolót nem tudok írni. Viszont április 20-án lesz Zseb 2. születésnapja! S ugye nem felejtettétek el, addig játsszhattok a könyvekért! A nyereményjáték részleteit megtaláljátok itt: http://golyahozza.cafeblog.hu/2015/03/18/kivancsi-vagyok-a-velemenyetekre-jatek-konyvekert/ Játsszatok, és ha tetszik a blog, like-oljátok a Facebookon (jobb oldalt) és osszátok! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem… Tovább »

Dacolunk, dacolunk, dacolunk…

Először is le szeretném szögezni, hogy Zseb még nincs kétéves, és az az egy hónap feljogosít még arra, hogy ne vegyem őt egy kalap alá a rémes kétévesekkel! A poharam! Persze, már réges-rég belépett ő is a dackorszakba, keresi a határokat – mind a természetét, mind az enyémet, de ezt még javában nem írnám kezelhetetlennek… Tovább »

Kíváncsi vagyok a véleményetekre – JÁTÉK KÖNYVEKÉRT

Egy hónap múlva* itt lesz Zseb második születésnapja, amit szeretnék veletek megünnepelni. A tavalyi – az első – túlságosan vegyesre sikeredett ahhoz, hogy feltöltődve átadjam magam a készülődésnek. Szerintem idén sem lesz – még – nagy valami a valóságban, de éppen emiatt arra gondoltam, hogy itt a blogon csinálok egy kis játékot, amivel közösen ünnepelhetünk…. Tovább »

Játsszatok! – Játékötletek tipegőknek

Tegnap szót ejtettem arról, hogy a 21 hónapos gyerekemnél a szabad játékokat preferálom. A Facebookos Kötődő nevelési csoportban összeszedtünk néhány ötletet, amivel együtt és egyedül is játszhat és szárnyalhat a fantáziája. Nézzük, milyen játékokat ajánlanak egy 21 hónaposnak:   Segítés: A gyerekek legfőképpen utánzással tanulnak. Legfőképpen azokat utánozzák, akiket szeretnek. Ilyenkor „anyává, apává” válnak ők… Tovább »

Pocsék anya, vagy túl okos gyermek?

A reggeli mosakodásból beérve a nappaliba (amiből majd le lesz választva a gyerekszoba) a szoba közepére tolt babakarámba ütközöm.  A fal mellett nem volt jó helyen, mert nem bírta kiszedni a fal és a rács közé szorult kisautót, ráadásul nem is tudta körbeszaladni… Helyre állítva a berendezéseket hallom, hogy a kiságy megnyikordul, Valahogy ki kellett… Tovább »

Jelenkezések

Szóval lassan itt a november, én meg egy határidős meló mellett úgy döntöttem, hogy aktiválom magam – mindenhol.  Eddig már két alkalommal (mindjárt jön a harmadik) találkozhattatok VKP-poszttal (két hetente adott témában írok), novemberben pedig ismét benevezek a Nanowrimora. (Köszönöm Fiatal Lány!!!!). Idén újra indul a Caféblog VIP programja, ahová – ha emlékeztek – már… Tovább »

Szülők nélkül is minden szupi!

Eddig is előfordult, hogy Zsebre egy-két órára más vigyázott. Leggyakrabban a nagyszülők vitték el sétálni, a játszótérre, amíg én otthon rendezkedhettem. Tegnap is hasonlóra kértem a nagypapám: miután felébredt a kismanó, ebédelt is egy keveset (nagyi krumplilevese bejött neki), vigye el, látogassák meg az otthon maradt dédnagymamát. Egyikőjüket sem kellett győzködni, nagypapa boldogan vitte magával… Tovább »

Játékra fel!

Réprodukáló hívott meg egy játékra. Ezer köszönet érte!Ismerjük meg egymást!  A játék a következő:  Be kell linkelni azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra. Meg kell osztani magunkról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi. 7 bloggert meg kell nevezni, be kell linkelni a blogunkba. (na erre már nem biztos, hogy maradt elég jelöltem, megelőzött… Tovább »

Egérke

Az egér birtokba vette a számítógépem Hétfőn úgy éreztem, hogy túl vagyok valami nehezen – tudtam, hogy a látszat csal… Megkönnyebbültnek éreztem magam, ugyanakkor kimerültnek is. Az utóbbihoz szerintem hozzájátszódott az is, hogy éjjel semmit sem aludtam, mert vidéken hagytuk Zseb légzésfigyelőjét…  Délután 3 volt, amikor hazaértünk Mr. Férfival, aki szabadságot kért miattam. <3 Sok… Tovább »

Fáradtság…

Hétvége, amikor együtt a család. Apa együtt lehet a fiával… Gondoltam Mr. Férfi is leveszi legalább vasárnap a terhet a vállamról, de úgy éreztem, hogy még ekkor is én vagyok az egyetlen, aki Zsebbel foglalkozik. Ő most elmegy vásárolni, mosást tesz be, sír, etessem meg, sír, nyugtassam meg, mert ő nem tudja… Közben az édes… Tovább »

Magamra kötöm, mert úgy jó!

A hétvégén megint előtérbe került a karikás kendőm, de Zsebi nem volt valami együttműködő, ezért a családtagok nem nagyon örültek a próbálkozásaimnak. Közben bevettek egy Babahordozás csoportba, ahová töltöttem fel magunkról képeket. Nagyon sokan számos tanácsot adtak, de leírva nem igazán értettem meg őket. Mutattak egy videót is, arról próbáltam lemásolni a mozdulatokat, trükköket –… Tovább »

Jelentkeztem a Bloggerina 2013 pályázatra – én is!

Nem akartam nagyon reklámozni magam. Jobban mondva először jelentkezni sem akartam, főleg azok után, amit Fiatal Lány mondott (vannak  nálad sokkal jobbak, profibbak*). Viszont egyik nap Juli18 barátnőm hívott telefonon, hogy ő megpróbált ajánlani, de valami nem stimmelt a jelentkezéssel. (Nagyon jól esett, hogy gondoltál rám! Köszönöm!) Aznap este elmeséltem Mr. Férfinek is, hogy mit… Tovább »

Ciki, nem ciki… ez van…

Engem is elért a Facebook-játékok láza. Castleville. Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatnom, stratégiai-építkezős színes “szimulátor”. Szóval, aki játszik vele, nyugodtan vegyen fel az ismerősei közé… Amiért felhoztam: így az én kicsike netbookom nem éppen a legjobb – túlságosan lassú, órákat kell várni, hogy betöltődjön, ha van annyi ereje a memóriájának. Mr. Férfi is játszik,… Tovább »

Furcsaságok, avagy olvasócsalogatók

A következőkben felnőttképzés kategória következik, mégse olyanra gondoljatok! Olivia, szerintem ezt még te is átfuthatod 🙂 Max. ne mindegyik linkre kattints! Még könyves blogokon olvastam olyan bejegyzéseket, ahol azon nevettek, hogy milyen keresőkifejezésekkel találják meg az olvasók az írásaikat. Valahogy eszembe jutott mostanság, hogy én is megnézzem, mikre dobja ki a gugli aSub Rosát (mostanság gondolkodtam el azon… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!