Sub Rosa

Meg sem lepett, hogy véres a bugyim…

Mikor menstruáltam utoljára? A franciaországi út során… Úgy június 15-e táján jött meg… Mostanság elég pontos, nem úgy, mint ahogy Zsebbel volt… Emiatt július 16-án már sejtettem, hogy megfogant bennem egy lélek, de a teszt igazán csak 25-én mutatott pozitívat. Akkor még nem is gondoltam, hogy ezzel a számítással milyen problémák adódnak. Az első két… Tovább »

Nehéz kérdés: fogamzásgátló?

  Ott állok az éves rákszűrésen a nődoki előtt, és azon töröm a fejem, mit is válaszoljak. Zseb elmúlt kétéves, és még szoptatok… A megrökönyödést az orvos arcán lehet, hogy csak az én képzeletem látja, de tisztán hallom a fülemmel, hogy „nem kellene már”. Két év volt a leghosszabb, amit a pácienseitől hallott eddig. Szóval… Tovább »

Mosható betétek

A nők menstruálnak. Nővé válásunk egyik első és legjelentősebb mérföldköve, amely után már anyává is válhatunk. Természetes és egészséges folyamat. Mégis lemerem írni, hogy a legtöbb nő ilyenkor mocskosnak érzi – legrosszabb esetben saját – magát. Erre némely népi (vallási) hagyomány rá is erősít: Nepálban a menstruáló nőket a családi otthontól távol, minden felszerelés nélküli,… Tovább »

Nem kell a cici!?

Amikor a 9. hónapról számoltam be, büszkén állíthattam, hogy a kis manóm végigalussza (egyszeri, maximum kétszeri ébredéssel) az éjszakát.  Az elmúlt három-négy napban ez a tendencia megdőlt. Többször ébredt sírva. Eddig ilyenkor bármikor odaadtam neki a cicit, megnyugodott, viszont most minden próbálkozásom ellenére sem kellett neki. Amint bekapta, már köpte is ki a bimbót, és… Tovább »

Egy újabb hónap…

Most mindenem vérzik. Jó, ha azt írom, hogy menstruálok, vagy azt, hogy a szívem, olyan sablonos lennék. És nem is erre gondolok igazán (bár a fentebbi két dolog is áll). Ami jobban zavar, az az orromon végigfutó harapáscsík, illetve az ujjbegyeim szúró-égető fájdalma. 1. CN P.S. Hogy hová küldeném én el a magyar kormányt… Ritkán… Tovább »

Semmi sem…

Rég jelentkeztem. Nem azért, mert nem történt semmi érdemleges, azért sem, mert nem láttam megosztásra valót. Csak mert időhiányban szenvedtem, a netbookom meg olyan lassú volt, hogy egy óráig tartott, míg elindult. Na, meg megint rákattantam a sorozatokra. Újak a háznál A lánykám egyedül maradva kizárólag búslakodott, életunttá vált, ezért Mr. Férfivel úgy gondoltuk, hogy… Tovább »

5 napos terhesség

Az előző posztot később olvashatjátok, mint ezt, mert ugyan elkezdtem a holland beszámolót, de még nem fejeztem be. Ezt pedig muszáj kiírnom magamból!   Sikerült!   A gyógyszerek hatottak, volt peteérésem, Mr. Férfi pedig megtermékenyített. Gondoltam kedden.   Az egész a holland úton kezdődött, éppen azon a héten kellett volna menstruálnom. Pontban a 27. Ciklusnapomon pecsételni… Tovább »

Hazugságok hálójában

Reklám, de a várandós anyák szerintem sok jó, érdekes dolgot találhatnak az Anyák lapjában.   Most a válás utáni gyerekfelügyeletről esett szó. Maga a téma nem érint – vicces is lenne -, de megint elgondolkodtatott. Nem is az egész, hanem egyetlen egy mondat:   “Diszharmonikus házasságban, egymásra acsarkodó szülők mellett a gyermek is diszharmonikussá válik, még… Tovább »

100. bejegyzés, avagy boldog véres anyák napját!

Eddig háromszor éreztem úgy, hogy sikeres hónap áll mögöttem. Mindannyiszor éreztem, hogy egy új élet lengi körül testem, simogattam a hasam, és minden öntudatlan mozdulatommal is azt sugalltam, hogy babám lesz. De mindannyiszor megjött. Először csak fehér folyás, majd napokig tartó barna pecsételés, amikor még reménykedtem, hátha. Ez volt a harmadik. Gyógyszert szedtem, középidőben elmentem… Tovább »

Komolyan! Most mi van?

Lehet, hogy már nagyon uncsi, de most is folytatni fogom a tegnap(és előtti) filozofálásomat a hülye mensesemről. Tegnapelőtt nem volt, reménykedhettem, hogy mégis meggondolta magát a Csöppség. De nem, mert a teszt negatív, másnap meg elvileg megjött (aminek a bugyim látta kárát), de ma reggel (és ezek szerint éjszaka is) csak “langyos” pecsételés. Este Mr…. Tovább »

Hétköznapok belső fájdalmai

Új reménnyel kezdődött a nap, de csak egy kis halvány sugaracska volt, látni sem láttam, csak hittem benne. Ezt sem kellett volna! A nődokim mensesnek vette az előző napok pecsételéseit, így elkezdtem ismét – most már sokkal kevésbé reménykedve, de tudjátok, ez az a hónap! – a Clostilbegytet. Az 5 napból már egy eltelt. Délig… Tovább »

Hangulatjelentés :)

Az új ciklusomat még nem számolom, mert még csak barnás, nyálkás valami volt 3 napig, bár a mennyisége megegyezett egy gyenge menstruációval. Ma reggel fürdés miatt tampont használtam, és azóta semmi. A barnázás is abbamaradt. Egy percig azt hittem, hogy ismét reménykedhetek, hogy mégiscsak van baba, viszont reggel a hőm 36,1 fok volt (most 36,9),… Tovább »

Termékeny húsvét…

A húsvétra sosem keresztény ünnepként tekintettem, hanem úgy, mint a tavasz, a megújulás, a fogantatás újjászületés, a fogantatás ünnepe (ha azt vesszük, hogy Jézus is decemberben született, akkor az Angyali üdvözlet is egybe eshet vele). A nevét is a termékenység istennőjétől kapta, Astarte-tól (Astarte – ösztrogén). Talán ezért is gondoltam arra, hogy most sikerül. Nem csak… Tovább »

Citológia, bogyók, viszketés, amit csak el (nem) akarsz képzelni

E-mailen megkaptam a múltkori citológiai eredményemet. Megnyugodtam, mert P2-es lett (a P3-asnál kellene aggódni), viszont azért voltak elváltozások is. Jobban mondva kettő x nem tetszett nekem, de a dokim azt írta, hogy élettani (egészséges) az állapotom. A következők viszont be voltak karikázva: endocerv átm. zóna hiányzik technikai probléma: a-f cytolisis metaplasia Nem igazán értem őket,… Tovább »

Egy utazás megpróbáltatásai

  Nem szándékoztam a skóciai utunkról írni, mert ez a blog nem beszámolókról szól (arra ott lenne egy másik), viszont történtek olyan dolgok, amik idekívánkoznak.   Kint fejeztem be az Emma-trilógiát, mert valahogy a befejező kötettel nem igazán haladtam. Emma kezdett idegesíteni, Jurij alig szerepelt benne, pedig szerintem ő lett volna a főhős… A repülőn éppen… Tovább »

Hívd a dokit!

Most egy rövid bejegyzésre számítsatok. Ahogy olvashattátok, tegnap felhívtam az orvosom, és remegve elmeséltem neki, hogy nem jött még meg. Nyugalomra intett, várjunk még egy hetet, hátha addig megjön. Hát megjött 🙂 Ó, igen, örülök neki. Valahogy most ettől feldobódtam. Persze, ha állapotos lennék, még jobban örülnék, de amint azt tudjuk, nem vagyok. Ebben az… Tovább »

A menses előnye

  Nézzük mindennek a jó oldalát, ha már minden rosszban van valami jó!Mostanság nem örülök annyi a menstruációm megjövetelének, mint régen (egyáltalán ennek örül valaki is?). Egyenlő azzal, hogy megint nem fogantam meg, és most ez a legfontosabb kérdés “hó végén”.Ha nem, hát nem, vontam vállat, bár azért sajgott a szívem; és gyorsan végigvettem, miről… Tovább »

Forgive me

Gyerekkorom óta nem szeretem, ha szívességet kérnek tőlem, mert már akkor rájöttem, mindig én húzom olyankor a rövidebbet. Közben azt is megtanultam, hogy én se kérjek mástól, mert olyankor is én leszek a vesztes. Szóval a legjobb dolog a cserekereskedelem. Én adok, te adsz, és mindketten nyerünk az ügyön. A világ legrosszabb dolga, ha éppen… Tovább »

Véres kedd a ha vonzatában

Azért na… Semmi bajom, hogy éppen ki hogyan öltözködik, mit művel a hajával, a puha bőrével, nyelvecskéjével, azonban HA megkívánja a helyzet, tud szolid is lenni. Mert ugye nem megyünk báli ruhában a munkahelyünkre, kosztümben a diszkóba, acélbetétes Martens bakancsban az operába… Persze, vannak átfedések – egyetem alatt imádtam a vérvörös, nőcis, bőr aktatáskámhoz a… Tovább »

Az előzmények

  Augusztusban úgy döntöttem nem rakom be az új Nuvaring gyűrűmet, pedig még két darab a hűtőben várakozott – azóta is. Attól kezdve nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy egyszer végre megfogan bennem az a picike kis élőlény, akit annyira de annyira várunk – legalábbis én, mert Mr. Férfi még el sem tudja képzelni,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!