Sub Rosa

Légy konzervatív! Nézz le másokat!

Szeretem, amikor az emberek egy-egy eszmerendszer mögé bújva próbálják maguk mintájára formálni a többieket. Konzervatív vagyok, tehát megtehetem! Hiszen a konzervatív definíciójában is benne van az érték megőrző, régimódi és a maradi jelentések mellett az  ellenséges az újdonságokkal szemben is. Szóval egyetlen egy jelző, amit saját magunk magunkra aggattunk, feljogosít arra, hogy ellenségesek legyünk másokkal szemben,… Tovább »

A szívem szakadt

Kezdetben semmit sem tudtam a gyerekekről. Nem értettem a nyelvükön, nem tudtam velük játszani, a korlátaimnak köszönhetően vigyázni sem rájuk. Féltem, hogy leejtem őket, féltem, hogy egy rossz mozdulattal kárt teszek bennük. Mindez felmerült bennem a terhességem során is. Fló később meg is kérdezte, hogyan boldogultam, hogyan léptem át ezeket az akadályokat? Az elején örömmel… Tovább »

Pápá, szemüveg…

A Bobci blogján olvasható írás juttatta eszembe a kedvenc szemüvegem balesetét. Az egész nyáron kezdődött, amikor egy otthoni, párkapcsolati  krízis miatt szükségem volt arra, hogy én most az utcán flangáljak. Ehhez kapóra jött Juli18 hívása, miszerint gyerekek nélkül üljünk be egy kávéra a város Fő utcáján lévő pub teraszára. A nem éppen mai, trendinek számító ruhatáram… Tovább »

Fürdőruhám – 2015

A képen látható bikinivel tértem haza a tegnapi shopping-körutankról. Ugye, csinos?  Nem szoktam gyakran fürdőruhát vásárolni, amit most viseltem a hétvégén is, kihúzott már velem legalább 5-6 nyarat, ha nem többet. Imádtam, de kezdi feladni a gumija a szolgálatot. Idén nyáron viszont úgy néz ki, a születésnapomat tengerparton ünnepeljük, ahol végre valahára megint csobbanhatok a… Tovább »

Környezetvédelem az otthonunkban – 3. rész

(Az előző részeket itt és itt olvashatjátok.) Amíg bele nem kezdtem ebbe a cikk-sorozatba bele sem gondoltam, hogy amiket én elvből elutasítok, azok közül is több idetartozik: Tilos a dohányzás! Nem csak az egészségre  káros a cigarettázás, hanem a környezetre is az! Az állatok ugyanúgy lehetnek passzív dohányosok, mint az emberek. A dohányfüst elősegíti a… Tovább »

Meseszép ékszerek

A barátnőm mindig is kreatív személyiség volt. Üvegfestékezett, teadobozt készített, varrt, és még sorolhatnám, milyen egyedi kézműves termékeket készített.  Most legutóbb ékszertervezésbe, -készítésbe kezdett. A jelenlegi kedvenceim tőle: Ha megtetszettek, és szeretnél Te is egyet magadnak, írj privát, s megadom az elérhetőségét! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Beletrafáltam: a körömlakkba!

A mai téma sem biztos, hogy érdekel titeket, viszont az én napomat nagyon feldobta! Persze, most is shoppingolásról és az állatkísérletekről lesz szó… Az alvó majdnem fél éves* gyerkőcöt anyumra bízhattam, így elmehettünk Mr. Férfivel  “shoppingolni” a közeli Rossmannba. Tegnap ajánlották az Isana márkát, így be is vásároltam belőle: ajakbalzsamot (nem az igazi, de szerintem… Tovább »

Vonzó nőnek lenni…

Az öregember vs. fiatal szerető nekem annyira nem jött be, mint amennyire viccesnek tűnik leírva, de ha ez kell, akkor nem állok ellent… Megyek és keresek egyet. Azt még nem tudom, hogy melyiket találom meg előbb: a férjjelölt urat, vagy a fiatal macsót, de az biztos, hogy mindkettőhöz szexi, vonzó nőnek kellene lennem. A belső… Tovább »

Esti sírásba torkolló cipővásárlás

Eddig csak a vasárnapok voltak „kimenők”. Mr. Férfi általában korábban hazamegy, mert utána van valami programja. Ez a családban véleménymegosztó, de így legalább apum kimozdít a „négy fal közül”. Általában ilyenkor fagyizni megyünk, mert az üzletek ugye zárva. Pedig néha még annak is örülnék, ha a Rossmannba bejutnék. * Most vasárnap ráadásul újra a mosható… Tovább »

Gyereknap :)

Tegnap boldog gyereknapot szerettem volna kívánni mindenkinek, és egy apró meglepetéssel szolgálni. Az ajándékom egy közös fotó lett volna Zsebikémmel, de a kép nem készült el (a története megérne egy misét, de ezzel most nem fárasztalak titeket), így csak Zsebi Babáról készült egy fotó a gyereknapi ajándékában. Nem tudtam, mit vegyek egy hónaposnak, hiszen úgy… Tovább »

A Rosszmanó „megviccelt”

A gyermek megszületése után (még egy hét!) vidéken fogunk lenni, ahol nincs DM, csak Rossmann. Ez azért fontos, mert az utóbbi helyen is van tavaly óta babaprogram, a Rossmanó. Erről a kedvezményes programról tegnap hallottam először, amikor Juli18-cal bementünk Magne B6-ot vásárolni. Először még gondolkodtam rajta, de amilyen vagyok*, nem volt kérdéses, hogy a végén belépek… Tovább »

Szerzeményeink

Az anyósom már régen felvetette, hogy elmehetnénk egyszer együtt bababoltba Zsebi Babának nézelődni. Mivel szerdán ők vittek el a nődokihoz, így eszembe jutott, hogy előtte beugorhatnánk a Brendonba. Célirányosan mentünk, mert már hónapokkal ezelőtt kinéztem magamnak egy kenguruszerűséget. Néhány éve, amikor Juli18 kisfia született, volt egy rossz élményem: a babakocsiból vettem volna ki a pár… Tovább »

Egy kismama legyen szép és divatos!

Még mielőtt bármit is mondanék, újra és újra fel kell hívnom a figyelmeteket, hogy túlérzékeny vagyok, mindent magamra veszek és mindenen sírni kezdek. Ilyen eset volt a tegnapi, illetve szerdai incidensnek sem nevezhető érzelmi csapás.  A szakmámban nem én vagyok a legjobb. Sosem törekedtem az lenni, megbízhatónak, jó munkaerőnek tartom magam, és úgy vettem észre,… Tovább »

Időnk, mint a tenger… de mégis!

Tisztában vagyok azzal, hogy javában van még időm a jövőn gondolkodni, különösen azon, hogy miket vegyek majd a babának. Különösen úgy, hogy még csak holnap lépek át a második trimeszterbe, és még a baba nemét sem tudjuk legalább egy hónapig. De már találgatom, hogy mit, hogyan oldjak meg, milyenre lenne szükségünk. A legrosszabb, hogy egyáltalán… Tovább »

Shopping-láz

A félretett – konyhapénzből havonta kivett – zsebpénzemet mostanság nem költhetem olyan incsi-fincsi dolgokra, mint mondjuk egy jó sütizés a barátnőkkel, vagy hajfestés, vagy egy szexi ruha. Nem! Változtatnom kellett a hozzáállásomon, és most már olyanokkal kell foglalkoznom, hogy milyen nadrágot is vegyek fel, mert a kedvenc téglaszínű farmerom sem éri be a derekam; a… Tovább »

A mosás “művészete”

Hiszek a reinkarnációban, de egy biztos: mosónő nem voltam. Ha az lettem volna, emlékeznem kellene (tehetségem lenne) az alapvető dolgokra, vagy a kedvem a mosáshoz  is másmilyen lenne. Szeretek (még) mosni. Évekig nem mostam, hiszen a pincében volt a mosógép, ahová a ruhákkal nem tudtam lemászni. Aztán megkaptam életem első, Energomatját, amivel hetente legalább 2x mostam. 40 fokon,… Tovább »

Nyári cipellő, téli kabát…

Nem igazán vagyok divatbolond. Régen talán volt olyan időszakom, de mindig mindenben az egyéniségemet kerestem (nem mintha sikerült volna bármikor is meglelnem). Ennek ellenére már írtam egyszer a megjelenésről, és ma is ez lesz a témám. Ha a fővárosban, vagy a közelében, akkor tudhatjátok, hogy ma nem volt olyan jó idő. Beborult, a levegő lehűlt, az utca… Tovább »

Csak mosolygok csendesen…

Hasproblémákkal mindig is küzdöttem. Még egyetem utolsó évében kaptam egy pávamintás ruhát, ami nem éppen előnyös volt. Barátnőmnek annyira tetszett, hogy többször hangoztatta, hogy nagyon látszik benne a nagy hasam, persze, neki egyáltalán nem volt semmi felesleg ott, így szerette volna, ha neki adom a ruhát. Önző módon, különösen azért, mert nem kis összegbe került,… Tovább »

Véres kedd a ha vonzatában

Azért na… Semmi bajom, hogy éppen ki hogyan öltözködik, mit művel a hajával, a puha bőrével, nyelvecskéjével, azonban HA megkívánja a helyzet, tud szolid is lenni. Mert ugye nem megyünk báli ruhában a munkahelyünkre, kosztümben a diszkóba, acélbetétes Martens bakancsban az operába… Persze, vannak átfedések – egyetem alatt imádtam a vérvörös, nőcis, bőr aktatáskámhoz a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!