Sub Rosa

Lehet egy császár csodálatos? Simán! – egy pozitív szülésélmény

Vasárnap, 2017. március 12-én, délben még semmit sem sejtettem. Ott ültünk a nagyimék asztalánál, s keresztapummal beszélgettünk, mikorra is várható Babó születése. Még volt két hetem. Bár szerettem volna, ha előbb jön, mert már nagyon, de nagyon fájt mindenem, nehezen viseltem szinte az egész terhességet, de azért reménykedtem abban is, hogy március 23-án még simán… Tovább »

33. heti vizsgálat

A mostani posztot is inkább csak érdekességképpen osztom meg, sok új információt ne várjatok tőle. Leginkább azért, mert én is vakarom a fejem. Zsebnél megszoktam, hogy havonta megyek ultrahangra, ahol megnézik a babám szívhangját, a súlyom, és kb. ennyi. Most az új trendeknek megfelelően nincs annyi UH, helyette van kézi méhszáj-vizsgálat. Ezt, bevallom őszintén, a… Tovább »

Lassan a finishben – még 6 hét és szülök!

Minden terhesség más! Sokáig azt hittem erre, hogy sima közhely. Ha az első várandóságom szép és jó volt, akkor a másodiknak is olyannak kell lennie! Az elején még tényleg így is volt: minden szuper, később vérzés és aggodalom. Vártam is a második trimesztert, hogy mennyire élvezni fogom én ezt a helyzetet. Pedig már ekkor gondolhattam… Tovább »

Pöttyösen szép az élet? Bárányhimlőjárvány a terhesség alatt

bárányhimlő   Az első gyereknél azt lehet mondani, hogy minden baj elkerül(het). A többinél pedig inkább azt, hogy a baj csőstül jön. Ilyenkor már nincs időnk lábat lógatva kizárólag otthon pihenni, ilyenkor nem mondhatjuk az idősebbeknek, hogy nem jársz közösségbe, nehogy hazahozz bármilyen szirszart is. Ilyenkor sokkal inkább kitesszük magunkat és a bébinket bárminemű veszélynek. Jelen… Tovább »

Bólogatsz és megnyugszol! – 9. hét

Egy nő életében a fogorvos és a nőgyógyász az egyik legfontosabb kapcsolat. A páciensben egy fajta ősbizalomnak kell lennie feléjük. Én szó nélkül megbíztam a saját nődokimban, tudtam, hogy én és a gyermekem is jó kezekben vagyunk, nem kell aggódnom.  Igen ám, de hirtelen azzal kellett szembesülnöm, hogy kedvenc nődokim már nem dolgozik az István kórházban,… Tovább »

Meg sem lepett, hogy véres a bugyim…

Mikor menstruáltam utoljára? A franciaországi út során… Úgy június 15-e táján jött meg… Mostanság elég pontos, nem úgy, mint ahogy Zsebbel volt… Emiatt július 16-án már sejtettem, hogy megfogant bennem egy lélek, de a teszt igazán csak 25-én mutatott pozitívat. Akkor még nem is gondoltam, hogy ezzel a számítással milyen problémák adódnak. Az első két… Tovább »

Nehéz kérdés: fogamzásgátló?

  Ott állok az éves rákszűrésen a nődoki előtt, és azon töröm a fejem, mit is válaszoljak. Zseb elmúlt kétéves, és még szoptatok… A megrökönyödést az orvos arcán lehet, hogy csak az én képzeletem látja, de tisztán hallom a fülemmel, hogy „nem kellene már”. Két év volt a leghosszabb, amit a pácienseitől hallott eddig. Szóval… Tovább »

14 hónapos… volt egyszer…

Jelenleg a kedvenc képem róla ♥ Egy hete meg kellett volna írnom ezt a bejegyzést, de mostanság a határidőkkel csúszom. Nem tudom, hogyan csinálja a többi anya, hogy egy év után megy vissza dolgozni, egy év után tűnik minden egyszerűbbnek, nekem pont fordítva van. Manócska elindult, pakol, de erről később… kiló: 10 kg 40 dkg ruhában… Tovább »

Én is kipróbáltam: Flabélos

Úgy néz ki, egyre több ötletet „kölcsönzök” a kedvenc blogjaimból. Na, de térjünk vissza a kezdetekhez. Írtam, hogy fáj a hátam, valamit ki kellene találnom, és már megvolt a 6 hetes kontroll, bármit lehet, amit a szoptatás engedélyez.  Igen ám, de kinek van ideje egy majd’ 2 hónapos gyerkőc és munka mellett, még akkor is,… Tovább »

6 hetes kontrol

Zsebi először 6 naposan utazott hosszú távon. Most 6 héttel később megint sorra került. A városban már többször ültettük autóba, nagyjából élvezte. Viszont azok csak 4-5 perces utak voltak. Az első teendő, hogy a gyereknek is bepakoljunk. Hú, két és fél napra mentünk eredetileg, de legalább úgy pakoltam be, mintha 2 hétre indulnánk. Például az… Tovább »

Kórházban

 4 napot töltöttem a gyermekágyas részlegen. Az első éjszakát leszámítva csak pozitív véleménnyel lehetek róla. Alapítványi szobát nem kaptam – lehetőség lett volna az utolsó éjszakát ott tölteni, de akkor már feleslegesnek éreztem. A szobatársaim nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, a gyerkőcök – mindannyian fiúk – édesek. Külön fürdőszoba állt a rendelkezésünkre. Vittem Domestos kendőt… Tovább »

Megérkezett 3. rész – a császármetszés

Telki kórház Megnyugtatásomrafelhívták az orvosomat, aki azon nyomban útnak eredt. Azt nem tudom, hogyanintézte el a császárt, de beküldtek egy egyágyas szülőszobába (előtte mégelmentem pisilni, de nem sikeredett), ahol sóoldatos infúziót kötöttek – volnabe nekem. A jobb kezemben szuper erek futnak, a balban viszont a szülésznőkrémei. Olyan a vénám, hogyha meg is van, arrébb mászik,… Tovább »

Megérkezett – 2. rész: Bejutás a kórházba

Ebédelni mindenképp „étteremben” szerettünk volna. A Corvinnál van a Trattoria Venezia, ahová Mr. Férfi a születésnapomra foglaltatott asztalt, de helyette a nőgyógyászaton kötöttünk ki, mert pár hetes terhesen vérezni kezdtem. Azóta se mentünk el. Most pótolni szerettem volna, mert több alkalmam egy ideig biztosan nem lesz, hiszen Zsebivel vidéken vagyunk, ha meg mégis ott vagyunk,… Tovább »

Maximum 5 nap

Tegnap Mr. Férfi telefonált, hogy azonnal beszéljek a nődokival. – Miért? – A kollégám barátnője megszült! 23-án reggel 9 órakorra volt beírva császárra az István kórházba. Nem kellett sok, valóban letéve már csörögtem is a nődokinak, hogy van egy üresedés. Egy kis mellébeszélés után (ha izgatott vagyok, kevésbé lehet megérteni, mit is szeretnék kihozni a… Tovább »

Szülés előtti utolsó kórház látogatás – avagy mit meg nem tudunk a császárról, a betegségemről és az álmok elvetéséről

Tegnap azt hittem (apummal együtt), hogy reggel fél nyolcrabeérünk a kórházba, CTG, beszélgetés az aneszteziológussal, majd tíz felémehetek is tovább… Ehhez képest az egész délelőttöm (apumé is) ráment. A nődoki azt mondta, hogy lent az alagsorban megtalálom fél 8 után. Ne nagyon menjek később, akkor még a műtétek előtt elérjük azanesztest, aki majd dönt a fájdalomcsillapításról…. Tovább »

Utolsó vérvétel

A szülők a gyerekek megszomorítói… Nem igazán jókor mondom ezt, hiszen 13 nap múlva én is belépek a szülő kategóriába. Emellett én nagyon imádom a sajátjaimat, bár Mr. Férfi szerint jó lenne, ha hosszabb ideig elzárnának tőlük, főleg anyumtól, mert ha együtt vagyunk (legyen az személyes, online, telefon) tuti biztos, hogy összeveszünk, megsértjük egymást, és… Tovább »

Utolsó ultrahang

   19 nap van hátra. Tegnap volt az utolsó ultrahangunk. DVD-t nem vittem, mert feleslegesnek éreztem, hiszen Zsebi Baba már nem fér bele a monitorba. Méretei: fej: 90 mm, mellkas: 90 mm, combcsont: 70 mm. A méhlepény hátul helyezkedik el és homogén. A Baba hasfala zárt, gerince ép. A méhszájam zárt, „megtartott portio álló burok…. Tovább »

300. bejegyzés a 34. hétről és a császármetszésről

Szerdán voltam 34. heti ultrahangon a nődokinál. Mivel ma beléptem az utolsó hónapba (31 nap múlva szülök), így a dokival megbeszéltük, hogy most már gyakrabban fogunk találkozni. Legközelebb 2 hét múlva, amikor már CTG-t fogunk vizsgálni, azaz a magzat pulzusszámát, szívhangját és a méhösszehúzódásokat figyelik. Ezek után pedig már hetente fogunk találkozni. Jelenleg Zsebi Baba… Tovább »

Várhatóan április 23-a

A döntés megszületett. Ugyan szerdán a szülésfelkészítőn megint elbizonytalanodtam, mert annyira egy csodaszép dolognak írták le a természetes szülést, hogy szinte el is felejtettem a félelmeimet, az előttem álló fájdalmat. Az István kórház Budapesten az egyetlen szülészet, ami a baba-barát címet viseli. Ennek különösen örülök, mert olyan értékrendeket tartanak szem előtt, amiket én is vallok…. Tovább »

Szakorvosi igazolás apasági nyilatkozathoz

Ahogy megbeszéltem a nődokival, szerdán elmentem a magánrendelésére. Drága anyósom felajánlotta, hogy elvisz autóval. Mivel nem a közelben laknak, így nem akartam elfogadni kedvességét, de az időjárás miatt Mr. Férfi nem engedte, hogy gyalog vágjak neki az útnak. Igazság szerint nincs messze tőlünk a rendelő, pontosan 1 km-re, ami átlagembernek sétálva alig negyedóra. Nekem úgy… Tovább »

A fájdalomtól a nődokin át a táncig, avagy elmélkedések a 29. hétről

Túl hamar ittam a medve bőrére? Valamelyik nap azt hangoztattam, hogy imádok terhes lenni, mert most (a 3. trimeszter elejére) jutottam el oda, hogy végre minden momentumát élvezem. Nem fáj semmim, nincsenek rosszulléteim, a baba még nem annyira nagy, hogy zavaró legyen, és imádom, ahogy Zsebi Baba kommunikál velem. Aztán jött az elesés. Ennél szebben… Tovább »

Császáresélyes

Azt hiszem, le kell mondanom az alternatív szülési módokról – pedig fantasztikus összefoglalót is kaptam a gyógytornászomtól, milyen testhelyzeteket válaszhatok. Közben a nődoki szerint az ÁNTSZ nem engedi Magyarországon a vízben szülést, csak a vajjúdást. Nem tudom, számos kismama számolt be arról, hogy hazánkban is lehetséges. A család a császárt preferálná, mert keskeny a csípőm…. Tovább »

Ultrahang a kórházban

Ahogy már ígértem, a legutóbbi ultrahangról fogok most beszámolni. A nődokihoz eddig csak magánrendelésre jártam annak ellenére, hogy tudtam, szerda délelőttönként a kórházban is rendel. Bár aki egyszer beteszi hozzá a lábát egy privátrendelésre, többet nem fog meghívást kapni a Szent Istvánba. Kivéve, ha a páciens (ez esetben én) közli vele, hogy nem kapta meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!