Sub Rosa

Balekok gyűrűje, avagy hogyan lett helyettem a Szajna menyasszony?

Párizsban jártunk még az ősz előtt. Ha nem is minden lány álma, de az enyém biztosan, hogy egy olyan romantikus helyen kérjék meg a kezem, mint a szerelem városa. Legutóbbi párizsi kiruccanásunk alkalmából a romantikus hangulat meg is volt, a szeretett férfi is, sőt még egy karikagyűrű is képbe került. A lánykérés persze szimplán rózsaszín álom maradt,… Tovább »

Amilyen az első napod, olyan az éved

Újévi babona: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben.    Rengeteg mindent szeretnék csinálni ebben az évben, ezért eldöntöttem, hogy ami fontos számomra, arra január elsején (pénteken) szánok is pár percet. Újévi fogadalmat nem tettem, mert igazán csak egyetlen egyet szeretnék kérni az élettől: legyünk mindannyian boldogok! (És ebbe beletartozik az is, hogy… Tovább »

[xmas TAG 6-7. nap] 5 könyv nem(csak) karácsonyra + 1 fénykép egy korábbi karácsonyunkról

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem? Karácsonyi könyveket kellene ajánlani. Őszinte leszek, egyetlen egyet ismerek: Dickenstől a Karácsonyi éneket, de azt sem olvastam, csak a filmfeldolgozását láttam. A kedvenc könyveimről… Tovább »

[xmas TAG az 1-2. nap] avagy filmek és kívánságok a karácsonyra

A bloggerek világában nagy divat, hogy TAG-okat írnak és kihívásokban vesznek részt. Ha már most a gyönyörűséges névjegykártyámon* blogger szerepel titulusként, akkor illik nekem is részt vennem legalább az egyikben. Esetleg mindkettőben? Oké, most összekötöttem a kettőt, és jelentkeztem Suz’n kihívására az MBBK oldalán. Na de miről is van szó?   A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Álomesküvő? Eh!

Ma ismét VKP-nap van!  Amennyiben nem tudod, mi az a VKP, most figyelj! A Pillecukor blog szerzője kitalált egy bloggereket összegyűjtő és “megmozgató” kezdeményezést. A kihívás lényege, hogy kéthetente egy előre megadott – a megjelenésig titkosított – témában írjanak a résztvevők, amelyeket alul a békára kattintva elolvashattok. Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvasd el a részletes… Tovább »

Programajánló: Múzeumok éjszakája 2015

Minden évben izgatottan várjuk a Múzeumok Éjszakáját, ahol az éjjeli nyitva tartás mellett különlegesebbnél különlegesebb programokkal várják az érdeklődőket. Legutóbb csodálatos érzés volt a holdfényben romantikázni az Aquincum ókori romjai között, majd középkori recept alapján sütött kenyérlángost majszolni a csillagokat nézve. A Kisföldalattiból kiszállva a Honvéd Férfikar bordalát hallgattuk, a Vajdahunyadváránál pedig tűzzsonglőrökben gyönyörködtünk.  Zsebbel… Tovább »

Ismerkedj gyerekkel!

Állapotosan felfedeztem, hogy a leendő apák milyen vonzóak a nők szemében. Később erre a gyerek apja is felhívta a figyelmem, sőt a hétvégén Csoki is megjegyezte, hogy jövőre már Zsebbel együtt megy csajozni, mert vele sokkal könnyebb helyzetben van. Na, de mi a helyzet az anyákkal? 🙂 Első meggyőződésem az volt, hogy a gyerek jelenléte… Tovább »

Köszönöm, hogy te vagy Zseb apukája!

Kedvesem! Holnap anyák napja, amikor elvileg engem kellene ünnepelni. De én nem szeretem ezt a napot. Ez az egyetlen ünnep, amitől kiver a veríték (talán még a pedagógus naptól hasonlóképp). Nem az anyám iránti szeretet jut róla az eszembe, hanem egy általános iskolás szégyenérzet, amikor elfelejtettem a megtanult versem. Fogalmam sincs, miért nem tudtam elmondani…. Tovább »

Milliomos hősöm

A – főleg szirupos – romantikus történetek főszereplői között gyakran találkozhatunk az ellenállhatatlan, férfias, okos, mindent kézben tartó és irányító multimilliomos karakterével. Általában ők azok, akikbe belezúgnak a kissé béna, esetenként lúzer, de az elején tutira nem kirívó főszereplőcsajok. Ráadásul valamilyen oknál fogva ezek a tökéletes, addig másoknak elérhetetlen férfiak, naná, hogy kibe esnének bele,… Tovább »

Ratatouille, du vin et dimanche soir

Egy üveg száraz Villányi Cuvée, pár falat oliviás bagett, szerelmes pillantások… A gyerkőc közben a L’Ecsót nézi teljes odaadással, melyből dallamos francia sanzon szól… Les rêves des amoureux sont comme le bon vin… Nézzétek meg Zsebről készült képeimet a Facebookon, az Instagramon, vagy a Twitteren! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Eső, szél és napsütés

Ami a blog olvasóit valóban érdekelheti, arról most megint nem esik szó, nem azért, mert nem tudnék mit írni, inkább az az igazság, hogy nem merek. Ezért inkább mesélek: Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy boldog család. Apa, anya, sok-sok gyerek. Boldog, nyugodt életük volt, de közbeszólt a világháború. Apa harcolni ment és… Tovább »

Álomesküvő

Majd’ 10 éve tanultam keringőzni, és a hétvégén a sógornőmmel, Channával az alaplépéseken beszélgettünk (4 vagy 8 lépésből fordulunk körbe?), ezért most a youtube-on és egyéb honlapokon próbáltam keresgélni. A pontos lépéseket nem találtam, helyette belefutottam a Gyertyafény keringőbe, mint szokásba és papám kedvenc skót népdal feldolgozásába. – Ilyet szeretnék az esküvőmön. – Miért, te nem is akartál… Tovább »

Meseszerű csókok

Emlékeztek az első csókotokra? Én igen. Túlságosan is. Ehhez az is hozzátartozik, hogy utána meg is írtam. Az volt az első novellám, amit befejeztem. Más miatt is fontos volt. Volt merszem lány létemre odaállni a pasi elé, és azt mondani neki: – Csókolj meg! Évek óta szerelmesnek képzeltem magam. Muszáj volt, hogy tőle kapjam az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!