Sub Rosa

Bólogatsz és megnyugszol! – 9. hét

Egy nő életében a fogorvos és a nőgyógyász az egyik legfontosabb kapcsolat. A páciensben egy fajta ősbizalomnak kell lennie feléjük. Én szó nélkül megbíztam a saját nődokimban, tudtam, hogy én és a gyermekem is jó kezekben vagyunk, nem kell aggódnom.  Igen ám, de hirtelen azzal kellett szembesülnöm, hogy kedvenc nődokim már nem dolgozik az István kórházban,… Tovább »

Meg sem lepett, hogy véres a bugyim…

Mikor menstruáltam utoljára? A franciaországi út során… Úgy június 15-e táján jött meg… Mostanság elég pontos, nem úgy, mint ahogy Zsebbel volt… Emiatt július 16-án már sejtettem, hogy megfogant bennem egy lélek, de a teszt igazán csak 25-én mutatott pozitívat. Akkor még nem is gondoltam, hogy ezzel a számítással milyen problémák adódnak. Az első két… Tovább »

300. bejegyzés a 34. hétről és a császármetszésről

Szerdán voltam 34. heti ultrahangon a nődokinál. Mivel ma beléptem az utolsó hónapba (31 nap múlva szülök), így a dokival megbeszéltük, hogy most már gyakrabban fogunk találkozni. Legközelebb 2 hét múlva, amikor már CTG-t fogunk vizsgálni, azaz a magzat pulzusszámát, szívhangját és a méhösszehúzódásokat figyelik. Ezek után pedig már hetente fogunk találkozni. Jelenleg Zsebi Baba… Tovább »

Zsebi Baba 4D- ultrahangon

30 hetesen elmentünk ismét 4D-s ultrahangra. Anyum helyett most apum jött el velünk. Jó volt, mert autóval elvitt minket, így még azt a pár perces sétát is megúsztam, amit hazafelé kellett volna megtennem (odafelé van villamos, de visszafelé nem áll meg a rendelőnél…). A fiúnk először szégyenlős volt, alig akarta megmutatni azt az édes pofikáját…. Tovább »

Császáresélyes

Azt hiszem, le kell mondanom az alternatív szülési módokról – pedig fantasztikus összefoglalót is kaptam a gyógytornászomtól, milyen testhelyzeteket válaszhatok. Közben a nődoki szerint az ÁNTSZ nem engedi Magyarországon a vízben szülést, csak a vajjúdást. Nem tudom, számos kismama számolt be arról, hogy hazánkban is lehetséges. A család a császárt preferálná, mert keskeny a csípőm…. Tovább »

Nemváltás

Itt vagyok, ragyogok! Vagyis ragyogunk… Még mindig hihetetlen, hogy ketten vagyunk, bár ahogy nő a pocim, egyre biztosabban érzem, hogy van ott benn valaki. Printyő 4D ultrahanggal Akkor miért is nem jelentkeztem? Nagyon egyszerű, bár nem elfogadható okkal tudok szolgálni: a kislányból kisfiú lett. Hazudok, ha azt mondom, hogy sosem éreztem, hogy nekem fiam lesz…. Tovább »

Printyő már 12 hetes :) Már az első harmad véget is ért?

Eltelt ismét 3 hét, így a sztárocskánk ismételten image-képpel állt elő! A Youtube-on több videót néztem, hogyan nézhet ki az én drágám, de őszintén bevallva sokkal látványosabbak ultrahangfelvételeket találtam, mint amilyen a tegnapi, miénk volt. DE az az érzés, hogy ő a miénk, és ő van a hasamban, ahol még igazság szerint nem is érzem,… Tovább »

Hogyan hozzunk szívrohamot a mamára?

Végre elérkezett a második ultrahang ideje, azaz az újabb fotózás. Nagyon vártam, számolgattam a perceket,  nem is számítva a nap közelgő “izgalmaira”. A munkahelyemen közölték, hogy akkor ne felejtsek el minél hamarabb szólni arról, hogyan is döntöttem a későbbiekről. Szóltam, hogy nem szándékozom elmenni 3 évre gyesre, csak néhány hónapra, utána folytatnám a munkám (a… Tovább »

Printyő első sztárfotója

Printyőke 2012. szeptember 4-én Íme Printyő 6 hetesen. Igazság szerint nem lettem sokkal okosabb ma, mint tegnap: gratuláltak, mert él a baba, és most már van szívhang, ahogy azt tegnap megállapították úgy 20 milliméteres lehet (most a képet nem igazán értem: mert én azt mondom, hogy a felső x alatti ovális feketeség (fehér körítéssel), na… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!