Sub Rosa

Babó is öt hónapos már!

A gyerekek apja azt mondta, hogy készítsek Babóról is havi számadást, mert még a végén megsértődik, hogy Manóról másfél évig minden hónapban írtam, róla meg egyet sem. Szóval így majd’ félév után itt az első – az elmúlt 4 hónapról meg egy következő posztban ( ha amikor lesz időm) számolok be. Súly: 7,75 kg (Zsom is ennyi… Tovább »

Miért nem lettem anyatejleadó anya?

Az alapötlet… A csecsemőosztályon egy ikres anyuka lett a szobatársam. Nekem azonnal megindult a tejem – nem volt nehéz így a második gyereknél, na meg alighogy abbahagytam előtte a szoptatást. Viszont az ikrek első gyerekek voltak és az anyának sem úgy indult, ahogy szerette volna. Mindhármuknak tanulnia kellett a szopizást, míg én és Babó úsztunk… Tovább »

Van egy három évesem!

Ahogy mostanság vissza-visszaolvasom a 3-4 évvel ezelőtti posztjaimat, rájöttem, nem is volt olyan rossz, hogy havonta írtam számadásokat Zsebről. Most értettem meg, hogy kelleni fognak még azok!  Idén mindez nagyon szépen kimaradt, mert ugyan az éves védőnői státuszvizsgálatra időben, május másodikán vittem el, az orvos viszont ennél jóval később 39 hónaposan látta.  Súlya: születésnapjakor 14 kg volt, de… Tovább »

Zseb kétéves

Zseb pontosan 2 év 2 hét 4 napos. Azért vártam eddig az (éves) számadással, mert ma mentünk védőnői státuszvizsgálatra, és reménykedtem, mostanra pontos adatokkal szolgálhatok. Tévedtem.  kiló: 12 kg 60 dkg egy plüss kockával együtt. Két hónapja pontosan 12 kg volt. Három éves koráig kell 13 kg lennie, szóval nem kell aggódnunk: meglesz. centi: 90 cm volt 2… Tovább »

15 hós oltás

Oltás előtt fodrásznál jártunk A doktornőnk ugye elment Svédországba, most helyettesítik, amíg 3 hónap múlva vissza nem jön. Nagy valószínűséggel kint marad, de mivel nem 100%, így nem keresnek még helyette másik gyerekorvost. Közben a héten a védőnőnk is szabadságon van. Azonban vasárnap töltötte be Zseb a 15. hónapot. A héten vagyunk itt vidéken, jövő… Tovább »

A dokinőről pár sor…

Kiakasztott a gyerekorvos….   Utoljára 5 hónaposan voltunk. Mikor betöltötte a félévet, telefonáltam a védőnőnek, hogy most vagyunk 6 hónaposak, de nem vagyunk otthon két hétig. Semmi gond, menjünk a legközelebbi keddi nap, amikor már tudunk.* Két hét múlva (november 5-én, mert még akkor anyum is itthon volt) mentünk. A védőnő nem is emlékezett rá,… Tovább »

Hogyan közlekedünk kettesben Zsebbel?

Hétfőn kiderült: jó páros vagyunk Zsebbel! Mr. Férfi csak hétfő reggel ment tovább. A vonatállomásra mi vittük ki Zsebbel. Ekkor még könnyű dolgunk volt, mert Mr. Férfi berakta az autóba Mamót. Szépen, precízen be is kötötte, a gyerek egy játék zsiráfot harapdált.  A következő úti célunk az Okmányiroda volt, hogy Zsebnek készíttessünk egy személyi igazolványt…. Tovább »

A dudor

  Ahogy sejteni lehetett, a lengőbordája még nem lejátszott meccs. A hét eltelt, de a pukli továbbra is ott van, sőt mintha nagyobbodna – megnyugtatok mindenkit, hogy ez csak az aggódó anyai szemnek tűnik úgy –, így inkább elvittem még egyszer orvoshoz.   Most itthon vagyunk, így az itteni védőnőt – aki ráadásul Mr. Férfi… Tovább »

Kisbabáknál minden egy hét

A Tiszánál voltunk, s elmentünk fürödni. Igazság szerint ez csak azért fontos, mert ott vettük észre, de még mielőtt rosszra gondolnátok, az előtt, hogy bármi olyat csináltunk volna a gyerekkel (nem, nem vittük be a vízbe). Levetkőztettük, és két lilás pötty volt a hátán. Olyan szemölcsféle, de az a kiálló bőrdarabkás. Megijedtem. Rögvest hívtam a… Tovább »

Az elmúlt napok eseményei

Babaúszás – merülés Nem hiszem, hogy az összes babaúszásról külön fogok beszámolni, a mostaniról is csak néhány szót ejtenék. Most kevesebb sírással úsztuk meg, mert korábban mentünk egy kicsit – meg is jegyezték, hogy csak 9-kor kezdődik –, és megetettem még az öltözőben. Azt mondják, hogy előtte fél órával ne egyen a pici, viszont ha… Tovább »

3 hónapos

Igen, már megint itt tartunk: Testhossz: 63 cm (4 centi egy hónap alatt) Súly: 6260 gramm (3 hónap alatt megduplázta a születési súlyát. Előre félek, mekkora lesz a későbbiekben) Pelenka: 3, úszópelenkánk is van – egyszeri és mosható is Evés: kizárólag anyatej. Általában 2 óránként, de nem tartanak sokáig a szopizások. Éjszaka még eszik egyszer-kétszer… Tovább »

Ha már van 10 percem…

Odafenn láthattok egy „halott” linket, Lepkelány névvel. Az egész Fló ötlete volt: örökítsem meg az életem, milyen helyzetekkel találkoztam ÉN, aki „másabb”, mint a többi ember… Elkezdtem, bele is vágtam, de rá kellett jönnöm, hogy olyan szétszórt mozaik darabkákra emlékszem csak azokból az évekből, amikre jó lenne felépíteni a történetet, amelyek nem állják meg egymagában… Tovább »

Este van, ki ki nyugalomban…

Eddig nem sok szó esett azokról a dolgokról, amiktől a terhességem idején féltem. Valahogy megoldódott mind. Legalábbis még.   Zsebi fél kilót hízott egy hét alatt, és új szokása is lett: este 6 után nem lehet vele bírni, csak úgy hozzákezd, és keservesen, fájdalmasan sír. A védőnő és a nagyszüleim is azzal jöttek, hogy nincs… Tovább »

Tejci, tejci…

Még az orra hegye is tejcis. A tejem szépen megindult már az első pillanatban. A csecsemős nővérek csak dicsérni tudtak minket – én jól szoptatok, Zsebi szopó reflexe pedig kitűnő. A tejem pedig állandóan folyt. Az egyikből szoptatok, a másikból csöpög (még mindig gyakori). Zsebi meg is szokta, hogy csak tátognia kell, a tej magától… Tovább »

Védőnő az otthonunkban

A decemberi ünnepek miatt a védőnőm most először látogatott el hozzánk „környezeti tanulmányt” tenni. Már az első találkozáskor ebbe a lakásba voltam bejelentve, így próbáltam addig húzni-halasztani a dolgot, amíg valóban elfoglaljuk az új birodalmunkat. A múlt heti dobozhalmok délutánra teljesen eltűntek, igaz, néhányukat csak „behánytuk” egy-egy üres szekrénybe, mert időnk nem akadt a szétválogatásukra…. Tovább »

Védőnőnél

Végre elérkezett a pillanat, amikor mehettem a kiskönyvemért. Telefonomon megnéztem, hová kell mennem érte, és kiderült, hogy a szomszédos útra. Persze, pont az utca másik végén volt, és semmilyen tömegközlekedés nem jár arra. Végül is ez nem lett volna baj, sőt! Legalább sétálok egyet a még jó időben. A lakásunkban kivételesen jó idő volt, nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!