Sub Rosa

Mesék

ZELK ZOLTÁN: A HÁROM NYÚL Egyszer régen, nagyon régen, zúgó erdő közelében, három nyulak összegyűltek, selyemfűre települtek, ottan se ültek sokáig, talán csak egy fél óráig, amikor felkerekedtek, hogy már végre hazamennek, egy szarka felettük szállott s felkiáltott: -Mit csináltok? Mit csináltok, három nyulak? Úgy ültök ott, mint az urak — – Úgy, úgy bizony,… Tovább »

A szezont a fazonnal?

Varró Dani: Hat jó játék kisbabáknak Jó játék a cicafarok, szélte pont egy babamarok. Én húztam meg, mit akarok? Jó játék a cicafarok. Jó játék a mobilteló, fogalmam sincs, mire való. Lenyálazom, aztán heló, jó játék a mobilteló. Jó játék a laptopkábel, főleg, ha még nem lopták el. Négy fogaddal hipp-hopp rágd el, jó játék… Tovább »

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,akarsz-e mindíg, mindíg játszani,akarsz-e együtt a sötétbe menni,gyerekszívvel fontosnak látszani,nagykomolyan az asztalfõre ülni,borból-vízbõl mértékkel tölteni,gyöngyöt dobálni, semminek örülni,sóhajtva rossz ruhákat ölteni?Akarsz-e játszani, mindent, mi élet,havas telet és hosszú-hosszú õszt,lehet-e némán teát inni véled,rubinteát és sárga páragõzt?Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,hallgatni hosszan, néha-néha félni,hogy a körúton járkál a november,ez az utcaseprõ, szegény,… Tovább »

Zsebi te, hallod-e?

Újabb remek, most az esti fürdetésre. Petőfit nem szeretem, kivéve az Arany Lacinak. Bár az ürgét sajnáltam a végén, még akkor is, ha… Laci te,Hallod-e?Jer ide,Jer, ha mondom,Rontom-bontom,Ülj meg itten az ölemben,De ne moccanj, mert különbenMeg talállak csípni,Igy ni!Ugye fáj?Hát ne kiabálj.Szájadat betedd,S nyisd ki füledet,Nyisd ki ezt a kis kaput;Majd meglátod, hogy mi futRajta át… Tovább »

Weörös Sándor: A tündér

Bóbita, Bóbita táncol,Körben az angyalok ülnek,Béka-hadak fuvoláznak,Sáska-hadak hegedülnek.Bóbita, Bóbita játszik,Szárnyat igéz a malacra,Ráül, igér neki csókot,Röpteti és kikacagja.Bóbita, Bóbita épít,Hajnali köd-fal a vára,Termeiben sok a vendég,Törpe-király fia-lánya.Bóbita, Bóbita álmos,Elpihen őszi levélen,Két csiga őrzi az álmát,Szunnyad az ág sürüjében. Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Weöres Sándor: Nap jön

Nap jön a menny hajlatán, Arca nyíló tulipán, Ő legyen az én anyám, Ő legyen az én anyám. Hold jön a menny hajlatán, Húzza fehér égi szán, Ő legyen az én apám, Ő legyen az én apám. Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!