Sub Rosa

Babó is öt hónapos már!

A gyerekek apja azt mondta, hogy készítsek Babóról is havi számadást, mert még a végén megsértődik, hogy Manóról másfél évig minden hónapban írtam, róla meg egyet sem. Szóval így majd’ félév után itt az első – az elmúlt 4 hónapról meg egy következő posztban ( ha amikor lesz időm) számolok be. Súly: 7,75 kg (Zsom is ennyi… Tovább »

[xmas TAG az 1-2. nap] avagy filmek és kívánságok a karácsonyra

A bloggerek világában nagy divat, hogy TAG-okat írnak és kihívásokban vesznek részt. Ha már most a gyönyörűséges névjegykártyámon* blogger szerepel titulusként, akkor illik nekem is részt vennem legalább az egyikben. Esetleg mindkettőben? Oké, most összekötöttem a kettőt, és jelentkeztem Suz’n kihívására az MBBK oldalán. Na de miről is van szó?   A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony… Tovább »

Két és fél éves lurkó – VIDEÓ

Zseb éppen ma 30 hónapos, azaz két és fél éves lett. Azaz csak lesz este, de ugye megengeditek nekem, hogy már most felköszöntsem a következő videóval (még mindig csak ismerkedem a Movie Makerrel, szóval nézzétek el a kezdetlegességét):   Tegnap olvastam, miket kellene tudnia egy 30 hónapos gyereknek. Megrémültem tőle, mert Zseb nem éppen úgy… Tovább »

Gyerekszáj – 2. rész

A mostani poszt nem lesz valami érdekfeszítő. Sőt, aki követ a Facebookon, már olvashatta is külön-külön. Mégis, rájöttem, a közösségi oldalon nem maradnak meg a bejegyzések hosszú távon. Ezért most csokorba szedem, miket mond mostanság Zseb.   Néha felcseréli a másalhangzókat: picő lett a cipőből. * Éppen szopizott (még mindig): – Finom cicitej. * A cicakaka szótól hülyét… Tovább »

Ott, ahol jólesik! – Összefogás a szabad szoptatásért!

Ma délelőtt egy flashmobbal demonstráltuk, hogy bárhol és bármikor jogunk van megszoptatni a gyermekünket. A villámcsődület apropója egy tegnapelőtti incidens volt, amikor is egy szoptató kismamának felhívták a figyelmét a budapesti Nyugati téri McDonald’sban, hogy a tevékenysége nem elfogadott az étteremben. Emiatt néhány száz anyuka úgy gondolta, hogy ma megmutatja mindenkinek, hogy pont az étterem… Tovább »

“Azzá válsz, amit épp teszel.” – Rémi Gaillard

Zseb kedves időtöltéseinek egyike a Youtube-csatornák nézése. Nemcsak meséket néz, hanem állatokat is. Jobban szeretem az interneten kiválasztani, milyen műsorokat engedélyezek neki, mert mondjuk a National Geographicon vannak nagyon brutális felvételek is. Az apjával találtak rá Rémi Gaillard videóira. Csiga… Csiga… Csiga! Szóval csigás videót kellett keresni neki, és a következőre bukkantunk (várjátok ki  a végét!):   Bevallom… Tovább »

Játszótér? Soha többé!

Persze, ez csak egy kétségbeesett, hullafáradt mami felkiáltása, és fogadok, lesz még vagy ezer, ha nem több ilyen alkalom.  De hol is kezdődött? Már a kimenetelnél gondok adódtak. Nem találtam meg a babahámot, így a gyaloglás helyett babakocsival mentünk (amit a végén nem is bántam meg). De Zseb nem akart egyedül az emeleten maradni, szóval… Tovább »

14 hónapos… volt egyszer…

Jelenleg a kedvenc képem róla ♥ Egy hete meg kellett volna írnom ezt a bejegyzést, de mostanság a határidőkkel csúszom. Nem tudom, hogyan csinálja a többi anya, hogy egy év után megy vissza dolgozni, egy év után tűnik minden egyszerűbbnek, nekem pont fordítva van. Manócska elindult, pakol, de erről később… kiló: 10 kg 40 dkg ruhában… Tovább »

Firenze 1 évessel

Indulás: Budapest Célállomás: Firenze, Hotel Londra Kilométer: 950 km  Utazási eszköz: Kia C’eed Fő: 3 felnőtt (apum, a gyerek apja és én), illetve a majd’ 1 évesem (egy hét választotta el a születésnapjától) Időtartam: 5 nap, 4 éjszaka (csütörtöktől hétfőig) Reggel indultunk, olyan fél 7 felé, mert a szállodai szobát délután lehetett csak elfoglalni. Talán rossz döntés… Tovább »

Visszaszámlálás indul

Pont egy hónap múlva lesz 1 éves. Már tudom, hogy mit szeretnék neki venni, tortát is akarok neki, de még fogalmam sincs, milyen ízű legyen. Azt pedig végképp nem sejtem, hol is fogjuk tölteni azt a napot. Aznap ér Magyarországra anyum, hívtak a keresztapum is a Tiszára, de itt vidéken is jó lenne, vagy otthon… Tovább »

9 hónap

Instagram Méret: kb. 74 centi, már régen mértük meg Súly: 9130 gramm (volt 4 nappal ezelőtt) Szóval mostanság nem nő túlságosan sokat… Fog: továbbra is rejtély a számomra, hogy mikor törnek át az elsők (tuti, hogy egyszerre nem csak eggyel fogunk találkozni). Cumi helyett egy kis műanyag teknős a favorit, aminek a fejét lehet szopogatni, harapdálni…. Tovább »

8 hónapos nagyfiú

Újabb hónap… A pontos adatokat nem tudom, mert most sem lett lemérve.  Súly: este bepótolom, amikor az apja is itthon lesz. A babamérlegünk egyébként kölcsön lett adva – ezzel mérték le a karácsonyra vett halat 🙂 Fog: a legnagyobb kérdés mostanság. Még egy sem bukkant elő, de már minden nap azt várjuk, abban reménykedünk. Ugyan… Tovább »

Úszni voltunk

Továbbra is járunk (most már vasárnap) babaúszásra. Egyre jobb, Zseb egyre kevesebbet sír, talán már élvezi is. (Vagy csak úgy van vele, hogy faarccal elviseli, ha már nekünk örömet okoz…) Most a “tanárnénink” megbetegedett, így egy másik hölgy tartotta az órát. Apumnak jobban tetszett, mert ő nem egy játékbabával mutogatta meg a dolgokat, hanem mindig… Tovább »

Boldogságos feledik születésnapot drága Zseb!

Drága Zsebecském! Köszönöm ezt a félévet neked! Gyönyörűségességem! Édesem! Remélem, Te is jól érezted velünk magad, nem bánta meg lelkecskéd, hogy minket választottál! Sok-sok boldogságot kívánok a továbbiakban is! Csókol, a te szentimentális mamid (Videóval kezdődik, amit a feed-olvasók nem jelenítenek meg…) Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Babaúszás – 1. felvonás

Többször írtam arról, hogy szeretnénk vinni babaúszásra Zsebet. Amint betöltötte a harmadik hónapot, kértem is a dokinőtől egy orvosi igazolást hozzá. A legközelebb hozzánk Heves megyében van, félúton hozzám és Mr. Férfihez. Rákerestem a neten, és amikor először néztem még vasárnapra írták, azóta pedig nem nagyon nézegettem. Pénteken telefonon beszélgetünk Mr. Férfivel róla, így szerencsére… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!