Sub Rosa

[xmas TAG] az elmaradt napok

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem? A karácsony már két napja véget ért, de Zseb adventi naptárja még csokikat rejt magában. Ugyanúgy, ahogy én is lemaradtam jócskán a Xmas Challenge… Tovább »

[xmas TAG 10-11. nap] Csengettyűszó, avagy a Szenteste

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem? Azt mondták nekem a héten, hogy a karácsony maga egy hagyomány. Talán igazuk van. A legszebb hagyomány egy családban.  Nálunk december 24-én kezdődött. Persze… Tovább »

[xmas TAG 8-9. nap] Ajándékozzunk!

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem? Imádok meglepetést, ajándékot kapni. Hiába jönnek az emberek azzal, hogy a karácsonynak a szeretet ünnepéről kellene szólnia, nem az ajándékokról, nekem mégis az utóbbival… Tovább »

[xmas TAG 6-7. nap] 5 könyv nem(csak) karácsonyra + 1 fénykép egy korábbi karácsonyunkról

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem? Karácsonyi könyveket kellene ajánlani. Őszinte leszek, egyetlen egyet ismerek: Dickenstől a Karácsonyi éneket, de azt sem olvastam, csak a filmfeldolgozását láttam. A kedvenc könyveimről… Tovább »

[xmas TAG 4-5. nap] 5 legjobb karácsonyi dal + egy ajándék, aminek igazán örültem!

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem?  A hétvégéket általában családdal töltjük, ilyenkor nincs túl sok időm gép előtt ülni. Emiatt a hétvégi tagekkel kicsit megkéstem, így most kaptok kettőt, s valószínűleg… Tovább »

[xmas TAG 3. nap] Jézuska? Ne már!

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem?  Nálunk a karácsony inkább családi hagyomány, mint vallási ünnep. Persze, a nagyszüleim, sőt Zseb apai nagyszülői is mind-mind Jézus Krisztus születését ünneplik – angyalokkal,… Tovább »

[xmas TAG az 1-2. nap] avagy filmek és kívánságok a karácsonyra

A bloggerek világában nagy divat, hogy TAG-okat írnak és kihívásokban vesznek részt. Ha már most a gyönyörűséges névjegykártyámon* blogger szerepel titulusként, akkor illik nekem is részt vennem legalább az egyikben. Esetleg mindkettőben? Oké, most összekötöttem a kettőt, és jelentkeztem Suz’n kihívására az MBBK oldalán. Na de miről is van szó?   A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!