Sub Rosa

Terhességi panaszkodások – 2 gyerek se több, se kevesebb

35. hét 4. nap, azaz van még pont 30 nap. Visszaolvastam Zsebbel való terhességem, és éppen ennyi volt hátra, amikor írtam egy bejegyzést a vásárlásaimról, hogy kezdek készülni a szülésre. Eddig is tudtam, de most bizonyosodtam meg igazán, hogy nekem a Sors két gyereket szánt – nem kevesebbet, nem többet. Ha Zsebbel ilyen lett volna a… Tovább »

{Vigyázz!Kész!Posztolj!} – zene nélkül mit érek én?

    Amennyiben nem tudod, mi az a VKP, most figyelj! A Pillecukor blog szerzője kitalált egy bloggereket összegyűjtő és “megmozgató” kezdeményezést. A kihívás lényege, hogy kéthetente egy előre megadott – a megjelenésig titkosított – témában írjanak a résztvevők, amelyeket alul a békára kattintva találsz meg. Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvasd el a részletes szabályok… Tovább »

[xmas TAG 4-5. nap] 5 legjobb karácsonyi dal + egy ajándék, aminek igazán örültem!

A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony váró játéka. Egy adventi naptár, amelynek az ablakai nem csokoládét rejtenek, hanem egy-egy szót, amelyről aznap írnunk ajánlatos – ha már jelentkeztünk, nem?  A hétvégéket általában családdal töltjük, ilyenkor nincs túl sok időm gép előtt ülni. Emiatt a hétvégi tagekkel kicsit megkéstem, így most kaptok kettőt, s valószínűleg… Tovább »

[xmas TAG az 1-2. nap] avagy filmek és kívánságok a karácsonyra

A bloggerek világában nagy divat, hogy TAG-okat írnak és kihívásokban vesznek részt. Ha már most a gyönyörűséges névjegykártyámon* blogger szerepel titulusként, akkor illik nekem is részt vennem legalább az egyikben. Esetleg mindkettőben? Oké, most összekötöttem a kettőt, és jelentkeztem Suz’n kihívására az MBBK oldalán. Na de miről is van szó?   A Xmas Challenge az MBBK oldal meghirdetett karácsony… Tovább »

A szívem szakadt

Kezdetben semmit sem tudtam a gyerekekről. Nem értettem a nyelvükön, nem tudtam velük játszani, a korlátaimnak köszönhetően vigyázni sem rájuk. Féltem, hogy leejtem őket, féltem, hogy egy rossz mozdulattal kárt teszek bennük. Mindez felmerült bennem a terhességem során is. Fló később meg is kérdezte, hogyan boldogultam, hogyan léptem át ezeket az akadályokat? Az elején örömmel… Tovább »

The Beauty Blogger TAG

Nagyon sokáig csak ámulva és irigykedve nézegettem a TAG bejegyzéseket, mert azt hittem, hogy csak a beavatottak válaszolhatnak a feltett kérdésekre. Mégis egyszer én is megcsináltam egyet, és senki nem pirított rám. Emiatt most is válaszolok a következő 31 kérdésre, amit ugyan a beauty bloggereknek szántak, de én is Dóri blogján, a Peace, love, and…-en találtam.   1…. Tovább »

Szellem a lakásban

Hitem szerint léteznek szellemek. Viszont sosem féltem tőlük. Gyerekként láttam nagypapámat, illetve két idegen árnyékát (ha szellemek voltak, bennük azért kételkedek most már), de ennyi. Sosem volt kiélezett érzékem az észrevételükhöz. Nem is hiányoltam, így legalább nem féltem tőlük. Egyébként is, miért féltem volna, nem akarnak ők senkit sem bántani. Különben sem olyan helyen lakunk,… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Legnagyobb baklövés

Az életem során számtalan baklövést követtem el. Persze, nem szívesen gondolok vissza rájuk, eldugom őket az agyam egy rejtettebb zugába, nehogy felszínre törjenek, és további rossz érzéseket keltsenek. Minek, ha igazándiból úgysem bántam meg őket? Mindig is azt vallottam, hogy élj úgy, tégy olyanokat, amiket később nem bánsz meg. Mindennek megvan az oka, mindent egy… Tovább »

Milliomos hősöm

A – főleg szirupos – romantikus történetek főszereplői között gyakran találkozhatunk az ellenállhatatlan, férfias, okos, mindent kézben tartó és irányító multimilliomos karakterével. Általában ők azok, akikbe belezúgnak a kissé béna, esetenként lúzer, de az elején tutira nem kirívó főszereplőcsajok. Ráadásul valamilyen oknál fogva ezek a tökéletes, addig másoknak elérhetetlen férfiak, naná, hogy kibe esnének bele,… Tovább »

Ratatouille, du vin et dimanche soir

Egy üveg száraz Villányi Cuvée, pár falat oliviás bagett, szerelmes pillantások… A gyerkőc közben a L’Ecsót nézi teljes odaadással, melyből dallamos francia sanzon szól… Les rêves des amoureux sont comme le bon vin… Nézzétek meg Zsebről készült képeimet a Facebookon, az Instagramon, vagy a Twitteren! Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Ketten – vagy többecskén – a városban

Családom mindig fél elengedni minket kettesben Zsebbel. Én is a minimálisra csökkentem az ilyen alkalmakat, pedig mindig rájövök: jó páros vagyunk. Ma sem volt ez másképp. Vidéken vagyunk, itt mindig könnyebb, mert nincs annyi lépcső, autóval könnyedén el lehet jutni bárhová, és az indulásnál mindig van segítség. Ma is apum tette be Zsebet az autósülésbe…. Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Kedvenc évszak

Újabb VKP-poszt Most a kedvenc évszakunkra kérdeztek rá. Már a második posztomban szerepel, hogy én mennyire NYÁR függő vagyok. Ezen nincs mit szépíteni. Gyűlölöm a telet, a tavaszt és az őszt is csak a szépségéért kedvelem. —————————-P.S. Ehhez kapcsolódik a Quimby Kaktuszliget albumáról a Hó száma: Minek is kell ez a hó? Aranyeső, halihó! Madárdalos… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Kedvenc zenék

Az első VKP posztom. Mielőtt belekezdenék a zenei ízlésem taglalásába, szeretném elmondani, hogy jelentkeztem egy kezdeményezésbe, ahol meghatározott napokon meghatározott témákban kell írni. Magáról az ötletről, illetve a részvételi dolgokról a Pillecukor Blogon olvashattok. A mostani a kedvenc zenéimről fog szólni. Először azon gondolkodtam, hogy műfaj szerint haladok, aztán a telefonom playlistjét nézegettem, utána a… Tovább »

Ránk is ez vár?

Ülünk egy asztalnál összebújva. Rajtunk kívül még öt boldog pár beszélget. A férfiak az ötvenes korosztály tagjai, a nők kissé fiatalabbak… A legidősebb férfi elvált, van egy huszonéves gyereke, most a második feleségével ül itt, aki szintén elvált, egy huszonéves lány anyukája. 10 év van közöttünk.  A mellette ülő, elvált férfi a 11 évvel fiatalabb… Tovább »

14 hónapos… volt egyszer…

Jelenleg a kedvenc képem róla ♥ Egy hete meg kellett volna írnom ezt a bejegyzést, de mostanság a határidőkkel csúszom. Nem tudom, hogyan csinálja a többi anya, hogy egy év után megy vissza dolgozni, egy év után tűnik minden egyszerűbbnek, nekem pont fordítva van. Manócska elindult, pakol, de erről később… kiló: 10 kg 40 dkg ruhában… Tovább »

Valaha vége lesz?

Még egy hét se telt el a februárból, de már a végét várom. Régen jött össze ennyi negatívum, mint mostanság. Minden napra kijutott valami.   Szombat – február 1. Szép napnak indult. Túlságosan is. Délelőtt tettem-vettem, délután a Kínai Újévet ünnepeltük a Millenárison. Manó mei-tai-ban, hol az apja ölében, hol az enyémben, a végén pedig… Tovább »

Csak a mami ölében… (+ képek)

A kis bohóc  A képek nem tartoznak a történethez. Csak olyan édes rajtuk, így “meg kellett osztanom” őket.  Most már személyesen kell felvennem a fizetésemet, aminek örülök is, meg nem is. Örülök, mert mindenképp itt kell lennem a városban, és kimozdulhatok a négy a fal közül – van saját autónk, még jobb. Ami miatt mégsem… Tovább »

Zenedélután

Zseb nagyon nyugtalan a napokban. Tegnapelőtt este sírdogált egy órát, amit megduplázott tegnap. Ma még nincs öt óra, de már a délután azzal telt, hogy a mami aludt, a nagy fáradtságtól* sírt. Hol ideraktam hol oda, miközben a Phantom of the Operát hallgattuk. Az hittem, hogy mindegyik számot oda-visszafújom a musicalből, mert a 2004-es filmet moziban… Tovább »

Az elmúlt napok eseményei

Babaúszás – merülés Nem hiszem, hogy az összes babaúszásról külön fogok beszámolni, a mostaniról is csak néhány szót ejtenék. Most kevesebb sírással úsztuk meg, mert korábban mentünk egy kicsit – meg is jegyezték, hogy csak 9-kor kezdődik –, és megetettem még az öltözőben. Azt mondják, hogy előtte fél órával ne egyen a pici, viszont ha… Tovább »

Esti altató

Mr. Férfi angolul szokta nekünk énekelni. <3 Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Weörös Sándor: A tündér

Bóbita, Bóbita táncol,Körben az angyalok ülnek,Béka-hadak fuvoláznak,Sáska-hadak hegedülnek.Bóbita, Bóbita játszik,Szárnyat igéz a malacra,Ráül, igér neki csókot,Röpteti és kikacagja.Bóbita, Bóbita épít,Hajnali köd-fal a vára,Termeiben sok a vendég,Törpe-király fia-lánya.Bóbita, Bóbita álmos,Elpihen őszi levélen,Két csiga őrzi az álmát,Szunnyad az ág sürüjében. Ritkán jönnek az új beszámolóim? Türelmetlenül olvasnál? Kövess Facebookon a – majdnem – napi frissekért!... Tovább »

Este van, ki ki nyugalomban…

Eddig nem sok szó esett azokról a dolgokról, amiktől a terhességem idején féltem. Valahogy megoldódott mind. Legalábbis még.   Zsebi fél kilót hízott egy hét alatt, és új szokása is lett: este 6 után nem lehet vele bírni, csak úgy hozzákezd, és keservesen, fájdalmasan sír. A védőnő és a nagyszüleim is azzal jöttek, hogy nincs… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!